Nå kommer norske universitetsforelesninger på iTunes

NTNU i Trondheim og Universitetet i Stavanger legger ut videofilmede forelesninger og foredrag til gratis nedlasting.

VIL DRIVE FOLKEOPPLYSNING OG KUNNSKAPSFORMIDLING: I tillegg til videoer vil det etter hvert også bli lagt ut lydopptak, lysark og annet digitalt materiell fra universitetene. Foto: EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA
VIL DRIVE FOLKEOPPLYSNING OG KUNNSKAPSFORMIDLING: I tillegg til videoer vil det etter hvert også bli lagt ut lydopptak, lysark og annet digitalt materiell fra universitetene. Foto: EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Som de første universitetene i Norden lanserer nå NTNU i Trondheim og Universitetet i Stavanger hvert sitt område på iTunes med videofilmede forelesninger og foredrag til gratis nedlasting.

ITunes U ble lansert i 2007, og kjente amerikanske universiteter som Stanford, MIT og Yale var blant de først til å legge ut materiale. Det siste året har også europeiske universiteter kommet etter.

Først ut i Norden blir NTNU og Universitetet i Stavanger som begge lanserer sine områder tirsdag.

Under navnet «NTNU Open CourseWare» har Universitetet i Trondheim i første omgang lagt ut rundt 90 videoer om ulike emner. Spennvidden i temaene er stor. Alt fra medisin og matematikk til sosiologi og språk.

Har allerede betalt

Hos andre universiteter er tilbudet blitt særlig populært blant studenter som laster ned videoer og lydopptak med sine forelesere.

Men siden læringsmateriellet er åpent tilgjengelig kan alle og enhver fråtse i kunnskapen fra verdens beste universiteter.

- Det er jo nordmenn flest som via skatteseddelen betaler for størstedelen av vår virksomhet. Da skulle det bare mangle om de ikke også får se hva vi driver på med. Kort sagt så ønsker vi å gjøre vår kunnskapsproduksjon tilgjengelig for alle interesserte, sier Julie Feilberg som er nylig avtroppet prorektor for utdanning og læringskvalitet ved NTNU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer