TRAILER: Snart kommer «Rutete Ninja» på kino. Denne gangen er det Herman Flesvig som har hovedrollen. Video: Nordisk Film Vis mer

Nå kommer oppfølgeren til «Terkel i knipe»

Herman Flesvig overtar stafettpinnen fra Aksel Hennie.

For halvannet år siden ble det kjent at den politisk ukorrekte suksessfilmen «Terkel i knipe» skulle få en oppfølger, og at skaper Anders Matthesen var godt i gang.

Handlingen i filmen, som har fått navnet «Ternet Ninja», er ingen direkte oppfølger, opplyser Nordisk Film. Denne gangen handler det om Asgeir som går i 7. klasse, og får en gave fra sin onkel som skal snu opp ned på hans verden - en sverdsvingende rappkjeftet ninja.

I 2004 var det Aksel Hennie som sto for samtlige av stemmene i den norske versjonen av det bisarre animasjonsuniverset.

I et intervju med TV 2 i fjor fortalte Matthesen at Aksel Hennie var det mest åpenbare valget til å dubbe også oppfølgeren. Da de tok kontakt med Hennie selv hadde han ikke fått noen forespørsel, men ga uttrykk for at det var noe han hadde gjort med glede.

- Jeg elsket å gjøre «Terkel i knipe», og hadde selvfølgelig gjort oppfølgeren hvis jeg hadde blitt spurt, sa han i april.

I dag kunne underholdningsnettstedet 730.no imidlertid avsløre at det er komiker Herman Flesvig som overtar stafettpinnen. Han ble i januar tildelt prisen «årets morsomste på nett» under den mye omtalte «Humorprisen».

- Noe av det første jeg gjorde da jeg fikk rollen var å ringe Aksel, han syntes det var veldig kult. Han gjorde jo første filmen og leverte jo helt vanvittig, så han ga meg en del tips, sier han i en kommentar til nettstedet.

Han legger til at han tror alle «Terkel i knipe»-fans kommer til å like oppfølgeren.