Nå kommer regnet - her blir det verst

Det skal bøtte ned over store deler av Sør-Norge fra i ettermiddag. Lenger nord i landet kan flere finne fram solbrillene.

NEDBØR: Nå kommer regnet, skriver Meteorologene på Twitter: - Det blir mildvær og ventes opp mot 50 millimeter i løpet av halvannet døgn. Foto: Meteorologene / Twitter
NEDBØR: Nå kommer regnet, skriver Meteorologene på Twitter: - Det blir mildvær og ventes opp mot 50 millimeter i løpet av halvannet døgn. Foto: Meteorologene / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Skalk lukene, nå er det mye nedbør på vei inn mot Sør-Norge, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Et lavtrykk fra England er på vei innover mot Sør-Norge. Landsdelen må derfor belage seg på en skikkelig skyllebøtte det nærmeste døgnet.

Det er ventet at nedbøren vil gå hardest utover Agder-fylkene. I løpet av fredagen trekker lavtrykket videre mot Sverige.

50 millimeter nedbør

I Agder vil nedbøren antakelig starte som snø - men vil raskt gå over til regn.

- I Agder kan det komme opp mot 50 millimeter nedbør, sier Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Nedbøren kommer til å spre seg opp til Vestlandet og inn mot Østlandet. Der begynner det også som snø, men vil nok gå over til sludd og regn i kveld.

På Østlandet, noen hundre meter over havet, vil nedbøren komme som snø, muligens mellom 10-20 centimeter. Langs kysten blir det nok mest regn.

Vanskelige kjøreforhold

Både regn og snø vil sørge for vanskelige kjøreforhold, advarer meteorologen.

Meteorologisk institutt har utstedt gult farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark - nettopp på grunn av nedbøren.

Også Vegtrafikksentralen Sør advarer på Twitter:

- Det er i dag meldt nedbør i form av regn, sludd og snø på Sørlandet og Østlandet. Vi ber alle tilpasse farten etter forholdene, være oppmerksomme og vise hensyn, skriver Vegtrafikksentralen.

Kuldegrader

Samtidig som lufttrykket beveger seg over grensen, faller også temperaturene i den østlige delen av landet.

- Gradestokken vil da vise under null grader i hele området. Dersom det blir klarvær på natta, kan temperaturene komme ned mot ti minusgrader, sier Ovhed til NTB.

Dette skiller seg fra de milde temperaturene som har preget sørlige deler av landet den siste tiden. I februar ble det satt varmerekorder i de fem fylkene Aust-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Oppland.

- Det kan komme nye varmluftsframstøt de neste ukene. Det ser ut til at temperaturene vil variere framover, sier Ovhed.

Lavtrykk i vest

Vindretningen endrer seg fredag. Nedbøren deler seg i to og vil gi en god del regn i den sørlige delen av Vestlandet. Samtidig er det pålandsvind i området som kan gi litt nordvestlig vind. Det kan komme noen snøbyger på Nordvestlandet.

Lørdagen byr derimot på bra vær i hele Sør-Norge. Det kommer et nytt lavtrykk på Vestlandet Seint lørdag kveld som glir over i søndagen. Dette passerer og beveger seg sørover mot Danmark.

- Det er ventet mellom 10 og 20 mm nedbør, men det er ikke mye for en vestlending.

Strålende solskinn i nord

Trøndelag har hatt godvær de siste dagene, men i løpet av torsdagen skyer det litt til. Et lavtrykk berører da den sørlige og østlige delen av fylket, som kan gi litt snø i området. Været blir langt lettere når vi kommer inn i helga.

Lenger nord i landet er det ventet langt lettere vær gjennom hele helgen. Nordland får det aller fineste været. Her kan man trygt finne fram solbrillene.

- Her blir det ganske ålreit vær. De får mest sol og milde temperaturer, sier Ovhed.

I Troms og Finnmark er det kaldt vær og kan det komme en del snøbyger lengst ut mot kysten. Det ser likevel ut til at det kan komme noen solglimt mellom bygene. I indre strøk av Troms kan temperaturene komme ned mot minus 20 grader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer