Nå kommer Røkke på banen

Møter pressen onsdag.

MØTER PRESSEN: Kjell Inge Røkke. Foto: Knut Falch/SCANPIX
MØTER PRESSEN: Kjell Inge Røkke. Foto: Knut Falch/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bortsett fra en relativt forbeholden unnskyldning til Jens Stoltenberg, har Kjell Inge Røkke selv holdt seg helt borte fra debatten om de omstridte transaksjonene som regjeringen har hisset seg opp over.

Men nå kommer han på banen. Og han kommer ikke til å fokusere på favorittlaget Moldes sterkesesongstart. Røkke ser ut til å være klar til å kaste seg inn i debatten med Brustad og Stoltenberg.

Aker-systemet sendte i ettermiddag ut følgende presseinvitasjon:

«I anledning de siste ukers hendelser vil Kjell Inge Røkke møte pressen. Det skjer onsdag 22. april kl 14:00 på Månefisken, Sagveien 23 A i Oslo».

OPPKJØPET I AKER SOLUTIONS:

• 22. juni 2007 sprakk nyheten om at den norske stat ville gå inn i det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet Aker Kværner (nå Aker Solutions).

• Daværende Næringsminister Dag Terje Andersen kunngjorde at statens betalte 4,8 milliarder. Den svenske Wallenberg-familien la også penger på bordet.

• Målet var å sikre at selskapet ikke ble solgt til utlendinger, og å skape muligheter for et industrielt samarbeid mellom norsk og svensk industri.

• Avtalene innebar at Aker frigjorde om lag 6,4 milliarder kroner. Transaksjonene ga morselskapet Aker ASA en regnskaps- messig gevinst på 5,3 milliarder kroner.

• Aker ASA overførte selskapets eierpost på 40,1 prosent i Aker Kværner til det nyetablerte selskapet, Aker Holding AS, der den norske stat, Saab AB (ikke bilselskapet eid av General Motors, red.anm.) og Aker er aksjeholdere.

• Aker er største eier med 60 prosent, staten eier 30 prosent, og Saab og Investor eier 10 prosent.

• Statens aksjer i selskapet har rast i verdi og lå i februar 2009 mellom 75 og 80 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer