Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer ruskesommeren

Pakk sammen badebuksa! Etter ei helg med drømmevær i Sør-Norge, blir det nå kaldere.

TRØNDERVÆR: Kronprinsfamilien til stede ved messe i Nidaros domkirke søndag. Ruskeværet fortsetter i Trøndelag denne uka. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TRØNDERVÆR: Kronprinsfamilien til stede ved messe i Nidaros domkirke søndag. Ruskeværet fortsetter i Trøndelag denne uka. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hetebølgen som har herjet i Europa, ymtet seg frampå også i Skandinavia. Lørdag bikket skjærgårdsbyen Kragerø i Telemark 30 grader, men derfra har det bare gått nedover på gradestokken.

Det vil det fortsette å gjøre. Denne uka blir kaldere.

- Det blir betydelig kaldere her i Norge. Østafjells blir det lite nedbør, men betraktelig kaldere, sier statsmeteorolog Elbjørg Moxnes til Dagbladet.

- Gråvær, skyer og nedbør

- Det blir mye gråvær, skyer og nedbør de fleste steder i landet, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB om de neste dagene.

Mens temperaturene vil synke i Sør-Norge, kan de stige enkelte steder i Nord-Norge. Varmlufta trekkes opp mot Finnmark på tirsdag, og det kan gjøre det forholdsvis varmere i nord.

- I nord har de fortsatt ikke fått de store temperaturene. Det vil fortsette med nedbør der, men mulighet for å se litt sol, ser Moxnes.

Det er også fare snøbyger flere steder i Nord-Norge de neste dagene.

ADVARSEL BLE REALITET: Denne «værmeldingen» fra 2014 skulle vise hvor glohett været kan bli i 2050 på grunn av den globale oppvarmingen. FN-organisasjonen som sto bak kampanjen hadde kanskje ikke forutsett at temperaturene allerede fire år senere skulle nå de samme nivåene. Vis mer

Lyn, torden og snø

Helga som har gått var kontrastfylt på alle mulige måter. Mens man på sørlandsskjærgården kunne kose seg i 30 varmegrader, viste gradestokken 3 grader midt på dagen i Tromsø.

Søndag herjet også lyn- og tordenvær over både Vestlandet og Østlandet.

- Vi har hatt en kaldfront som har kommet inn over Vestlandet og skapt en del lyn og torden, sier vakthavende meteorolog for Vestlandet, Frode Hassel, til Dagbladet.

NORDMENN RAMMET AV HETEBØLGEN: Tre nordmenn forteller hvordan de opplever den voldsomme varmen som får Europa til å koke. Video: Privat. Vis mer

Meteorolog Moxnes har også dårlige nyheter til spesielt vestlendinger og trøndere, som heller ikke har vært velsignet med drømmesommeren ennå.

- Det vil være betydelig nedbør på Vestlandet og i Trøndelag, sier hun.

Knallsommeren kan komme

Hele vestlandskysten og opp til Trøndelag kan vente seg regn og regnbyger. Ved kysten kan det også bli opp mot stiv kuling enkelte steder.

- Knallsommer har det absolutt ikke vært så langt. Vi har fått våre glimt, men ikke noe langvarig. Det er imidlertid ikke for seint, og det er lenge igjen av sommeren. Selv om det starter kjølig i juli, er det gode muligheter for perioder med høytrykk utover juli og august, sier statsmeteorolog Moxnes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!