Nå kommer ruskesommeren

Pakk sammen badebuksa! Etter ei helg med drømmevær i Sør-Norge, blir det nå kaldere.

TRØNDERVÆR: Kronprinsfamilien til stede ved messe i Nidaros domkirke søndag. Ruskeværet fortsetter i Trøndelag denne uka. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TRØNDERVÆR: Kronprinsfamilien til stede ved messe i Nidaros domkirke søndag. Ruskeværet fortsetter i Trøndelag denne uka. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hetebølgen som har herjet i Europa, ymtet seg frampå også i Skandinavia. Lørdag bikket skjærgårdsbyen Kragerø i Telemark 30 grader, men derfra har det bare gått nedover på gradestokken.

Det vil det fortsette å gjøre. Denne uka blir kaldere.

- Det blir betydelig kaldere her i Norge. Østafjells blir det lite nedbør, men betraktelig kaldere, sier statsmeteorolog Elbjørg Moxnes til Dagbladet.

- Gråvær, skyer og nedbør

- Det blir mye gråvær, skyer og nedbør de fleste steder i landet, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB om de neste dagene.

Mens temperaturene vil synke i Sør-Norge, kan de stige enkelte steder i Nord-Norge. Varmlufta trekkes opp mot Finnmark på tirsdag, og det kan gjøre det forholdsvis varmere i nord.

- I nord har de fortsatt ikke fått de store temperaturene. Det vil fortsette med nedbør der, men mulighet for å se litt sol, ser Moxnes.

Det er også fare snøbyger flere steder i Nord-Norge de neste dagene.

Lyn, torden og snø

Helga som har gått var kontrastfylt på alle mulige måter. Mens man på sørlandsskjærgården kunne kose seg i 30 varmegrader, viste gradestokken 3 grader midt på dagen i Tromsø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer