Slik blir været i høstferien:

Nå kommer ruskeværet!

Nå kommer høsten for alvor innover hele landet, slår meteorologen fast. Det blir en regntung start på høstferien for de aller fleste.

REGN: Det blir regn over store deler av landet den neste uka, så finn fram regntøyet før høstferien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REGN: Det blir regn over store deler av landet den neste uka, så finn fram regntøyet før høstferien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det stabile finværet vi har hatt den siste uka må vi se langt etter, når det går mot helg og første høstferieuke. Nå er det nemlig slutt, forteller meteorolog Pernille Borander ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Høytrykket som har ligget over oss vil svekkes de neste dagene, og vi kommer til å se spredt nedbør over hele landet, spesielt i Sør-Norge, sier Borander.

Neste uke starter høstferien for mange av oss. Har du planlagt å tilbringe den utendørs, bør du belage deg på å finne fram regntøyet, uansett hvor i landet du bor.

- Det blir en våt og kjølig start på ferien for de aller fleste. Vi kommer ikke til å se det været vi hadde forrige helg, for å si det sånn!

Sludd i nord

I nord starter inngangen til helga med relativt rolige vindforhold og en del regn torsdag, spesielt i Troms og Finnmark. Fredag ser det ut til at nedbøren vil avta, og det kan bli perioder med sol, før regnet kommer tilbake igjen lørdag.

Natt til søndag tar nordavinden med seg kaldere luftmasser, og temperaturen kommer til å synke ned mot null grader i starten av neste uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer