Nå kommer skatten din

Nå er det igjen tid for å finne ut hvor mye naboen egentlig tjener. Mellom 17. og 24. september legges skattelistene ut over hele Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først ut er Oppland, Sogn og Fjordane og Finnmark, som legger ut sine lister 17. september. 20. september følger Sør- og Nord-Trøndelag, 24. september kommer Oslo, Østfold, Hedmark, Telemark, Vestfold, Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal og Troms. Aust- og Vest-Agder følger etter 29. september, ifølge en oversikt i Internettavisen «Din Side». Disse fylkene legger ut listene samtidig, mens Akershus, Nordland og Buskerud ikke har slik koordinering.

Det er bare 600.000 skatteytere som ikke er ferdige med oppgjøret allerede.

Først etter at listene er lagt ut, kan de som ennå ikke er ferdig med årets skatteoppgjør begynne å vente på restskatt eller melding om penger til gode. Er du heldig, kan pengene være på bok i løpet av den første uken i oktober, skriver «Din Side».

Rundt 2,7 millioner lønnstakere og pensjonister er allerede ferdige med oppgjøret. 1,9 millioner av disse fikk penger igjen, og kunne i snitt sette i underkant av 6.000 kroner inn på konto - eller til sammen 11,2 milliarder kroner.

Drøye 430.000 var ikke like heldige, og måtte i snitt punge ut med nesten 6.500 kroner. Til sammen blir det 2,8 milliarder kroner.

(NTB)