Nå kommer skatteoppgjøret

18. og 21. juni legges skatteoppgjøret ut i landets kommuner. Da får om lag 90 prosent av landets lønnstakere og pensjonister vite om de har penger til gode eller restskatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt over 1,9 millioner nordmenn får i gjennomsnitt 5.900 kroner tilbake på skatten. Til sammen utgjør det 11,2 milliarder kroner. Er du blant de heldige som nå får penger tilbake, så vil de være framme hos deg innen utgangen av juni, enten direkte på bankkontoen eller på utbetalingsblankett i postkassa.

Nesten 434.000 personer får restskatt. I gjennomsnitt skylder de 6.450 kroner hver, og til sammen skylder de 2,8 milliarder kroner. I tillegg har mange benyttet sjansen til å betale inn tilleggsforskudd, for å slippe å betale rentetillegget på restskatt, som er på 4,5 prosent. Til sammen 2,6 milliarder kroner har blitt betalt inn i tilleggsforskudd.

Innbetalingskort for restskatt følger med skatteoppgjøret. Er beløpet på over 1.000 kroner, får du betale i to omganger. Den første innbetalingen må gjøres i slutten av august, og den andre tidlig i oktober.

De som ikke får skatteoppgjøret før i september, har fått beskjed om dette. Det gjelder blant annet skatteytere med ektefelle som driver næringsvirksomet, de som leverte for sent eller fikk utsatt frist for levering av selvangivelsen, og skatteytere med skatteforhold som krever ekstra saksbehandling.

(NTB)