Nå kommer slapsen

I dag og i morgen vil et snø i store deler av Sør-Norge og i Finnmark. I morgen vil det bli mildere og det vil komme ytterligere 10 til 20 centimeter snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snøen laver ned i store deler av landet, og meteorologene hos Storm varsler enda mer snø og glattere føre.

- Snøværet vil fortsette i dag og i morgen. Det snør i Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud og helt opp til Mjøsa. Det snør også i Finnmark. I morgen blir det mildere og det vil komme ytterligere 10 til 20 centimeter snø. Det omslaget vil ihvertfall ikke

hjelpe på føret, sier Erik Hagemark i Storm til Dagbladet.no.

I går kom det 13 millimeter nedbør som snø i Oslo. Det tilsvarer 10-15 centimeter. På sørlandet kom det mer, opp mot 20-30 millimeter. I dag har det allerede før klokken ni falt 8 centimeter på Blindern i Oslo og 20 centimeter i Asker.

Meteorologene er ikke lengre så sikre på at det vil snø også fredag. I lavlandet vil det nemlig bli så mildt at nedbøren vil falle som regn.

Få problemer i dag

I går kom snøen til Oslo, og det merket vi. Trafikken satte seg helt fast, og til slutt mistet politiet oversikt over alle ulykkene. To personer ble alvorlig skadd, og Vegtrafikksentralen registrerte over 70 forskjellige ulykker og hendelser i går.

I dag snør det mer, og kaoset fortsetter.

I dag morges var det kø på de fleste hovedveiene inn til Oslo. Spesielt var det store problemer på E6 ved Kolbotn på grunn av tyngre kjøretøy som satte seg fast i bakkene.

- Men inne i sentrum har det gått veldig greit. Vi rakk å salte og brøyte før morgentrafikken satte inn. Vi er ferdige med morgentrafikken før ettermiddagstrafikken begynner, sier vaktoperatør Stein Ekholdt ved vegtrafikksentralen i Oslo til Dagbladet.no.

Tåler ikke hovedstaden snø?

Et relativt moderat snøfall i hovedstaden i går førte til store trafikkproblemer og dertil påfølgende oppslag i Oslo-pressen. På Dagbladets debattsider påstår innskrivere at Oslo-folk ikke kan kjøre.

Bjørn Andersen ved Vegtrafikksentralen oppgir flere forklaringer på gårsdagens kaos, som var så ille at politiet til slutt mistet oversikten.

 • Det var kaldt slik at salting av veiene virket dårlig.
 • Tunge kjøretøy brukte ikke kjettinger.
 • Når ni av ti kjører piggfritt blir ikke snøen og isen harvet opp skikkelig.
 • Veinettet er overbelastet, og marginene er små.
 • Folk kjører for fort og aggressivt. Da går det fort galt på snø.

  - Veinettet er for lite i forhold til mengden trafikk. I Oslo beveger vi oss på en knivsegg hele veien, sier Andersen. Han oppfordrer folk til å kjøre kollektivt, men påpeker at også bussene sliter med å komme seg fram. Politiet har hittil i dag ikke registrert noen alvorlige ulykker i Oslo-trafikken.

  Politiet i Østfold, Søndre Buskerud og Romerike opplyser til NTB at trafikken gikk bedre i morges enn dagen før, til tross for at snøværet fortsatte.

  - Folk begynner vel å bli vant til snøføret, sier vaktsjef Jorunn Heide i Romerike politidistrikt.

KØ, SNØ OG KAOS: Tre lastebiler, en buss og flere personbiler var innblandet i denne kollisjonen ved Bryn i Oslo i går. I dag har det gått mye bedre.