-Nå kommer snart orkanen!

Ellen Marie Wiskott er en av mange evakuerte norske turister som venter på at orkanen «Emily» skal feie over Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Nå er det helt mørkt. Vi blir bedt om å holde oss inne på rommene, men de fleste står ute på terrassene. Vi er uten strøm, så det er fryktelig varmt. Vi har heller ikke andre lys en stearinlysene, forteller Ellen Marie Wiskott til Dagbladet.no. Klokka er snart fire norsk tid. I Mexico er klokka åtte om kvelden. Det er like før orkanen kommer, sier Ellen Marie.

Hun er en av mange nordmenn som har fått ferien avbrutt av «Emily». Orkanen har ført til masseevakuering av 70 - 80 000 turister i tillegg til mange fastboende langs kysten. Myndighetene har også evakuert storparten av landets oljerigger.

Evakuert

Ellen Marie Wiskott fra Oslo har også blitt evakuert. På morgenkvisten i går ble hun evakuert sammen med de andre gjestene fra Shangri La resort på Playa del Carmen.

- Jeg bodde like ved stranden, i en bungalow med ståtak. Møbler, bildene på veggen, alt av løsøre ble fjernet derfra i påvente av orkanen. Selv hadde vi fått beskjed om å ha koffertene våre klare til ni om morgenen. De ble pakket inn i plast og stuet vekk, vi fikk kun ta med det nødvendigste for to-tre dager. Så ble vi kjørt i puljer til et hotell litt lenger inn i landet, sier Ellen Marie.

Blåser opp

I to-tiden i natt norsk tid blåste det ennå ikke så mye. I likhet med mange andre hotellgjester sto hun på gata utenfor hotellet og kikket mot himmelen. Hun skal dele et hotellrom med to senger med ni fremmede mennesker.

- Jeg står ute i gata. Politiet kjører fram og tilbake og plukker opp de som ikke har noe sted å gå. Det blåser opp, men orkanen er ennå ikke kommet hit.

I godt over 230 kilometer i timen raser Emily over hav og land: Titusenvis av mennesker er evakuerte i påvente av orkanen. Foto: Scanpix
I godt over 230 kilometer i timen raser Emily over hav og land: Titusenvis av mennesker er evakuerte i påvente av orkanen. Foto: Scanpix Vis mer

Mens vi snakker sammen jages gjestene inn på hotellet. Folk oppfører seg fint og tar det rolig. En portvakt passer på at ingen går ut igjen.

Imponert over mexicanerne

Hun skulle ha ti herlige feriedager i Mexico, men etter to dager kommer orkanen. Ferien blir i det minste uforglemmelig. Selv er hun etter sigende rolig til sinns. Hun virker da heller ikke særlig bekymret, og roser myndighetene i Mexico for håndteringen.

- De er bra organiserte! Det er enestående, sier Ellen Marie Wiskott. Både det nye og det gamle hotellet har kommet med mat til gjestene, og de har fått flere liter vann hver. Det er varmt, selv om kvelden.

Like før hun må inn, legger hun merket til at sola plutselig skinner.

- De sier det er et tegn på at orkanens øye nærmer seg. I alle fall blåser det nå veldig ute. Jeg får ting i øynene hele tiden ute, forteller Ellen Marie Wiskott.

Så går hun inn i sikkerhet for å vente på «Emily».

• Les også: Turistene flykter fra Mexico

• Les også: Emily vokser til monsterorkan