Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer snøen i nord

Men hold på vottene. Snøen i lavlandet blir trolig borte igjen i løpet av uka.

 SNØ PÅ VEI:  Snøen kommer snart til Nord-Norge, men på Østlandet forblir det snøfritt og mildt den neste uka. Her Kvaløya i Troms. Foto: Samfoto / NTB Scanpix
SNØ PÅ VEI: Snøen kommer snart til Nord-Norge, men på Østlandet forblir det snøfritt og mildt den neste uka. Her Kvaløya i Troms. Foto: Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka halv tre i dag sendte Meteorologisk Institutt ut et varsel om snø og sludd i Nord-Norge. Dermed kan det være lurt med et dekkskifte i store deler av landsdelen, ifølge instituttet.

- Det har allerede vært noen små snøfall i lavlandet, men dette har ikke lagt seg over lengre tid. Denne gangen blir det nok liggende til slutten av uka, ihvertfall her i Troms, sier vakthavende meteorolog i Troms, Rune Skoglund.

Han sier at det i Tromsø trolig vil starte som vanlig nedbør i lavlandet, før været vil gå over i sludd og snø i løpet av mandagen.

- Pass på ved fjelloverganger Også sørover til Vesterålen vil det bli snø, melder Skoglund.

- Det samme gjelder særlig store deler av Finnmark. Dette er typisk vær for årstiden, men det kan være lurt å passe litt ekstra på veiforholdene, særlig ved fjelloverganger, sier Rune Skoglund til Dagbladet.

På Østlandet er historien en helt annen. Der kommer det samme milde høstværet til å fortsette en liten stund til. Det forteller vakthavende meteorolog i Oslo, Elbjørg Moxnes til Dagbladet.

- Det kommer ikke til å skje så mye her, sier Moxnes, og forklarer at store deler Østlandet ligger i le for det været som kommer til Nord-Norge.

For det meste opphold - Det kan komme litt nedbør i den kommende helga, men det blir for det meste oppholdsvær hele uka. For å oppleve snø må du høyt til fjells, legger meteorologen til.

På Sørlandet blir det imidlertid litt ruskete vær den kommende uka, men det er først og fremst vinden som kommer til å prege været der.

- Sørlandet kommer til å oppleve en del vind, og perioder med kuling på kysten, sier Moxnes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!