Nå kommer snøen til fjelltoppene

Skal du kjøre over fjellovergangene, er det lurt å legge om til vinterdekk. 

SNØ: Det er meldt snø på de høyeste fjelltoppene i landet, men det er også ventet snø på noen av fjellovergangene. Foto: NTB scanpix
SNØ: Det er meldt snø på de høyeste fjelltoppene i landet, men det er også ventet snø på noen av fjellovergangene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Er du klar for ski og snø? Da kan du dra rett til fjells denne uka.

Restene av uværet Karl treffer nå nemlg fjelltoppene på fjellene på Vestlandet - og Nord-Vestlandet.

- Det blir kjøligere luft utover uka, og kanskje spesielt mot helga vil det komme snø, sier Arnstein Tjøstheim, meteorolog ved værvarslinga på Vestlandet, til Dagbladet.

Karl herjet fra seg på store deler av Sør-Norge i natt. På Vestlandet var det tirsdag ettermiddag sørlig liten storm på kysten og i fjellet, før det på kvelden dreide over til sørvest, kortvarig full storm ved Stad, skriver NTB. De skriver videre at den verste vinden vil ha gitt seg i Trøndelag vonsdag kveld, men før det er det ventet opp i liten kuling fra vest på utsatte steder.

Minusgrader

Natt til torsdag synker temperaturen, men man må høyt opp for å nå snøen. Det meste av snøen vil legge seg rundt 1000 meter over havet.

Rundt 10 til 20 cm nedbør vil komme i løpet av uka og i helga. På de høyeste toppene kan det komme mer.

Dersom du skal kjøre over fjellovergangene i helga kan det være lurt å legge om til vinterdekk. Det er ventet at det også vil komme snø der også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer