MER SNØ I VENTE: Men så ille som i februar, blir det neppe. Her graver Janne Møller-Stray fram bilen sin, 22. februar. Foto: SCANPIX.
MER SNØ I VENTE: Men så ille som i februar, blir det neppe. Her graver Janne Møller-Stray fram bilen sin, 22. februar. Foto: SCANPIX.Vis mer

Nå kommer snøen tilbake

Ingen vårvarme i Sør-Norge i helgen - men bedre i nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De siste dagene har det vært vårvær på Østlandet, men snø og kulde i nord. Nå snur det.

- Torsdag kveld og natt til fredag, kan det komme mye snø på Sør- og Østlandet. Det kan bli fra 10 — 15 milimeter nedbør, noe som vil gi 10 — 15 centimeter snø. Tidligere på dagen kan det godt bli oppholdsvær og sol, sier vakthavende meteorolog Jon Smits ved Met.no.

Kan bli kaos igjen
Vinteren i Sør-Norge har hittil vært snørik, og nå sikres påskesnøen. Men snøen kan som kjent by på problemer. I februar var det snøkaos på Østlandet, kan det bli slik igjen?

- Det er vanskelig å si, det er opp til bilistene. Har de lagt om til sommerdekk - ja. Kjører de trailere med dårlige dekk - ja. Men er man godt skodd, og gjør veivesenet jobben sin, behøver det ikke bli det, sier Jon Smits.

-Det ser bedre ut lenger nord. Nord for Stad og Dovre blir det lite eller ingen nedbør.

Resten av helgen blir heller ikke spesielt fin i Sør-Norge, ifølge meteorologen.

- Det blir grått i Sør-Norge både lørdag og søndag. Lengre nord er det også muligheter for spredt nedbør, men Troms og Finnmark går stort sett klar, spår han.

PÅSKESNØEN SIKRET: Både i sør og i nord. Og til uka kan det bli fint vær over store deler av landet. Her fra påsken i Jølster i fjor. Foto: SCANPIX.
PÅSKESNØEN SIKRET: Både i sør og i nord. Og til uka kan det bli fint vær over store deler av landet. Her fra påsken i Jølster i fjor. Foto: SCANPIX. Vis mer

Temperaturene skifter også. I Nord-Norge, der det i går var 5,5 kuldegrader i makstemperatur, blir det varmere. I Sør-Norge blir det kjøligere.

Bedre til uka
Først over helga, når det for alvor nærmer seg påske, er det sjans for vårvær igjen i store deler av landet.

-Mandag og tirsdag ser det ut som om det kommer et lavtrykk innover Vestlandet. Da blir det sørlig kuling og nedbør på Vestlandet og i Trøndelag, kanskje litt nedbør i indre strøk av Nordland, men ellers lite. Det kan bli sol på Østlandet, sier Jon Smits.