Nå kommer snøen tilbake

Ingen vårvarme i Sør-Norge i helgen - men bedre i nord.

MER SNØ I VENTE: Men så ille som i februar, blir det neppe. Her graver Janne Møller-Stray fram bilen sin, 22. februar. Foto: SCANPIX.
MER SNØ I VENTE: Men så ille som i februar, blir det neppe. Her graver Janne Møller-Stray fram bilen sin, 22. februar. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De siste dagene har det vært vårvær på Østlandet, men snø og kulde i nord. Nå snur det.

- Torsdag kveld og natt til fredag, kan det komme mye snø på Sør- og Østlandet. Det kan bli fra 10 — 15 milimeter nedbør, noe som vil gi 10 — 15 centimeter snø. Tidligere på dagen kan det godt bli oppholdsvær og sol, sier vakthavende meteorolog Jon Smits ved Met.no.

Kan bli kaos igjen
Vinteren i Sør-Norge har hittil vært snørik, og nå sikres påskesnøen. Men snøen kan som kjent by på problemer. I februar var det snøkaos på Østlandet, kan det bli slik igjen?

- Det er vanskelig å si, det er opp til bilistene. Har de lagt om til sommerdekk - ja. Kjører de trailere med dårlige dekk - ja. Men er man godt skodd, og gjør veivesenet jobben sin, behøver det ikke bli det, sier Jon Smits.

-Det ser bedre ut lenger nord. Nord for Stad og Dovre blir det lite eller ingen nedbør.

Resten av helgen blir heller ikke spesielt fin i Sør-Norge, ifølge meteorologen.

- Det blir grått i Sør-Norge både lørdag og søndag. Lengre nord er det også muligheter for spredt nedbør, men Troms og Finnmark går stort sett klar, spår han.

PÅSKESNØEN SIKRET: Både i sør og i nord. Og til uka kan det bli fint vær over store deler av landet. Her fra påsken i Jølster i fjor. Foto: SCANPIX.
PÅSKESNØEN SIKRET: Både i sør og i nord. Og til uka kan det bli fint vær over store deler av landet. Her fra påsken i Jølster i fjor. Foto: SCANPIX. Vis mer

Temperaturene skifter også. I Nord-Norge, der det i går var 5,5 kuldegrader i makstemperatur, blir det varmere. I Sør-Norge blir det kjøligere.

Bedre til uka
Først over helga, når det for alvor nærmer seg påske, er det sjans for vårvær igjen i store deler av landet.

-Mandag og tirsdag ser det ut som om det kommer et lavtrykk innover Vestlandet. Da blir det sørlig kuling og nedbør på Vestlandet og i Trøndelag, kanskje litt nedbør i indre strøk av Nordland, men ellers lite. Det kan bli sol på Østlandet, sier Jon Smits.

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer