Været

Nå kommer snøen

Etter en kald opptakt til helga over hele landet vil snøglade kunne oppleve nysnø både i Oslo og på fjelltoppene i Bergen denne helga.

SNØBYGER: Tromsø kan regne med mer av dette i løpet av helga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
SNØBYGER: Tromsø kan regne med mer av dette i løpet av helga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne helga preges av snøbyger som er på vei nordover. Da er det fortsatt såpass kaldt at det aller meste av nedbøren kommer i hvit form.

- Bygene fredag går helt fra Stad og helt nord til Finnmark. Dette er bygevær der du innimellom vil få opphold og mulige glimt av sol, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB.

Nordavind

Hun sier det blir nordavind over hele landet ved inngangen til helga. Utenom strekningen Møre og Romsdal til Finnmark vil det bli pent og opphold. Søndagen er litt usikker. Men det ser ut som om det vil snø i Oslo.

- Man må ikke rydde bort snøskuffene i Oslo ennå. For meg ser det ut som at det holder seg med oppholdsvær på Østlandet ut uka. Jeg er litt usikker søndag om det kan begynne å komme litt snø eller regn i Oslo. Så vinteren er ikke helt forbi enda. Den kommer tilbake, og tirsdag-onsdag i neste uke er det mere nedbør i vente, sier Eldbjørg Moxnes.

Mye snø

Fredag er det områdene nord for Stad som får nedbør. Ned mot kysten kommer den som sludd/regn.

- Plasseringen av lavtrykkene i nord er usikker. Derfor er det vanskelig å si noe om hvordan vindstyrken vil bli fra Trondheim og nord til Finnmark, sier Moxnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer