Nå kommer sommeren tilbake

- Gradestokken vil krype over 20 grader mange steder.

IKKE PAKK BORT BADEBUKSA: : Neste uke er det igjen meldt temperaturer på over 20 grader flere steder i landet. Foto: Håkon Eikesdal
IKKE PAKK BORT BADEBUKSA: : Neste uke er det igjen meldt temperaturer på over 20 grader flere steder i landet. Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den neste uka vil igjen preges av sol og sommertemperaturer over 20 grader. I hvert fall om du bor på Østlandet, i Agder eller i Telemark. 

Stabilt høytrykk - Det ser veldig fint ut for starten på høsten. Det ser ut til at vi får et høytrykk over den nordlige delen av kontinentet og den sørligste delen av Skandinavia, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga i meteorologisk institutt til Dagbladet. 

Høytrykket er stabilt og vil bli liggende i over en uke. Dermed kan man trygt vente med å pakke bort sommerklær og badetøy.

- Det blir perioder med fint vær. Vi vil se noen skyer i perioder, men nedbør blir det forsvinnende lite av. Temperaturene ser veldig fine ut og vil nok krype litt over 20-streken mange steder, sier Haga. 

Storm melder 23 grader i Oslo både onsdag og torsdag. I Kristiansand er det meldt 20 grader i den samme perioden, mens Porsgrunn kan vente seg 21. 

Dårlig i nord Prognosene er ikke like lystige for hele landet. 

- Lavtrykkene beveger seg fra Atlanterhavet inn i Norskehavet og den nordlige delen av landet og til en viss grad til Midt-Norge, Møre og Romsdal og Trøndelag, sier Haga. 

Temperaturene i disse områdene blir lave. I Tromsø er det kommende helg meldt åtte grader, Bergen får 14, mens trønderne kan vente seg ned mot ti grader. 

- Lavtrykket blir liggende og gir ustabil forhold, sier meteorologen.

Mer sol? Om sommeren vil gjøre comeback igjen, er Haga usikker på. Han utelukker likevel ikke at det kan komme flere dager med sommertemperaturer. 

- Våre prognoser går ikke lenger enn ti dager, men vi vet av erfaring at det kan bli fine temperaturer også senere på høsten. I 1969 målte vi 21 grader i Oslo i oktober, så vi skal ikke avskrive muligheten.  

Nedbørsrekord Regnet som de siste dagene har skyllt over Telemark og Agder er nå i ferd med å gi seg.

OBS gikk tidligere i dag ut og advarte om mye lokalt regn i disse områdene.

- Det er fortsatt en og annen regnbyge som går i Agder, men det ser ut til at straks gir seg der også. Det har kommet veldig mye nedbør. Ved en stasjon i Aust AGder kom det 154 mm. nedbør på 24 timer. Så vidt jeg vet er det rekord for den stasjonen, sier Haga.