Kan bli 25 grader:

Nå kommer sommeren

Det er meldt sol og temperaturer over 20 grader flere steder i landet: - Nesten som bestilt, sier meteorologen.

SKIFTE: Etter at regjeringen nylig åpnet opp for skjenking i landet, så følger godværet etter. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
SKIFTE: Etter at regjeringen nylig åpnet opp for skjenking i landet, så følger godværet etter. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en særdeles kjølig mai måned, går det endelig mot varmere dager i store deler av landet. Dette skjer samtidig som at regjeringen letter på de nasjonale tiltakene og starter trinn 2 av gjenåpningsplanen av Norge.

- Det er nesten som bestilt, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

Han sier det har vært en skuffende pinse på Sør- og Østlandet, men at det skal snu i løpet av uka.

- Onsdag blir fuktig, men fra torsdag av blir det bedre, og helgen blir bedre enn man har hatt på lenge. Det er etterlengtet for flere.

Det beste pinseværet har vært i Troms, Nordland og ned mot Møre og Romsdal, noe som meteorologen sier fremdeles vises i dag. Dette høytrykket beveger seg sør- og østover, hvor det er ventet sol og temperaturer godt over 20 grader flere steder i landet når helgen kommer.

- Når det blir bra vær i Sør-Norge, så kommer det ofte litt skyer i nord, sier meteorologen.

Flest soltimer

Selv om det er meldt høyest temperaturer på Sør- og Østlandet, er det likevel Midt-Norge som stikker av med seieren når det kommer til flest soltimer i uka sett under ett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer