Nå kommer sommeren

Nå kommer sommeren til flere deler av landet. Men ikke for alle.

SOMMER: Nå som juni er i gang kan flere deler av landet forvente temperaturer over 20 grader, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
SOMMER: Nå som juni er i gang kan flere deler av landet forvente temperaturer over 20 grader, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Brua i Kvænangen kommune har delt Norge i to de siste dagene. Det samme gjør sommerværet.

Juni har gjort sitt inntog, og for flere betyr det at de snart kan ta på seg badetøyet, og nyte tida ute i sommervarmen.

Flere steder skal temperaturen komme over 20 grader, som altså betyr at det blir en nordisk sommerdag. Det har allerede vært målt tre ganger i år på værvarslingen i Tromsø.

Dette har bare skjedd fire ganger siden måling av maksimumstemperatur startet i 1937, ifølge NTB.

Vestlandet må vente

- Mange kommer til å få temperaturer over 20 grader, men de varmeste stedene denne tida av året er de som ligger noen kilometer innenfor kyststripa, siden havet fortsatt er kaldt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, til Dagbladet.

Vestlandet må imidlertid vente litt på godværet, og Granerød forteller at fredag blir preget av skyer. Men i helga skjer det endringer.

- Temperaturene nærmer seg 20 grader i løpet av helga, men det er først søndag eller mandag at man ser temperaturer over 20 grader i det området, sier Granerød.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer