Nå kommer sommeren

Nå kommer sommeren til flere deler av landet. Men ikke for alle.

SOMMER: Nå som juni er i gang kan flere deler av landet forvente temperaturer over 20 grader, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
SOMMER: Nå som juni er i gang kan flere deler av landet forvente temperaturer over 20 grader, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Brua i Kvænangen kommune har delt Norge i to de siste dagene. Det samme gjør sommerværet.

Juni har gjort sitt inntog, og for flere betyr det at de snart kan ta på seg badetøyet, og nyte tida ute i sommervarmen.

Flere steder skal temperaturen komme over 20 grader, som altså betyr at det blir en nordisk sommerdag. Det har allerede vært målt tre ganger i år på værvarslingen i Tromsø.

Dette har bare skjedd fire ganger siden måling av maksimumstemperatur startet i 1937, ifølge NTB.

Vestlandet må vente

- Mange kommer til å få temperaturer over 20 grader, men de varmeste stedene denne tida av året er de som ligger noen kilometer innenfor kyststripa, siden havet fortsatt er kaldt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, til Dagbladet.

Vestlandet må imidlertid vente litt på godværet, og Granerød forteller at fredag blir preget av skyer. Men i helga skjer det endringer.

- Temperaturene nærmer seg 20 grader i løpet av helga, men det er først søndag eller mandag at man ser temperaturer over 20 grader i det området, sier Granerød.

Han forteller videre at finværet kommer til Østlandet på fredag, og at det gjennom helga kan bli lange perioder med sol. Det kan imidlertid komme enkelte byger Østafjells.

I Trøndelag er det imidlertid sendt ut farevarsel torsdag, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Det ventes kraftige regnbyger i deler av Trøndelag, skriver instituttet.

De skriver videre at det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, samt at været kan endres raskt.

- Nedbørens plassering er usikker, men det er høy sannsynlighet for kraftige regnbyger i indre strøk.

Temperaturfall

Mens Nord-Norge den siste tida har hatt fint vær og sommerlige temperaturer, ser dette ut til å gå mot en foreløpig slutt.

- De neste dagene snur det. Da vil lavtrykket trekke opp mot nord i løpet av helga, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

Nord-Norge har den siste tida hatt flere dager med over 20 grader, men nå synker temperaturen til ned mot ti grader, sier Granerød videre.

- Regnet vil sakte, men sikkert trekke seg opp i Nord-Norge. Det blir en mer skyet værtype der.

Det blir skyet i Nord-Norge, først i indre strøk, og så går det også over i ytre strøk. Det kan også komme regn.

- Stort sett er det de indre strøkene som ser ut til å få regn, utover søndagen vil det komme et lavtrykk, særlig Nordland og indre deler av Troms, sier Granerød.

NON STOP: De lokale «innbyggerne» er ikke like begeistret for turistene. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer
Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer