Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer sommer'n...

Svenske meteorologer varsler drømmevær på Østlandet til helga. Dermed er det bare å ta fram badetøyet slik folk i Tromsø kunne gjøre i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også norske meteorologer er optimister. I morgen kjenner vi de siste regndråpene. Deretter kommer endelig sola.

- Sommeren har vært nitrist i Sverige, men nå kommer sola. For helga ser det riktig så bra ut, sier meteorolog Sune Samuelsson ved Sveriges Meteorologiske og Hydrologisk Institutt (SMHI) til Dagbladet.

25 grader

Samuelsson tror vi kan nå temperaturer over 25 grader i løpet av søndagen. Da kan det plutselig være mulig å oppholde seg ute en hel dag.

Klok av skade tør ikke norske meteorologer å ta like hardt i som sine svenske kolleger. Likevel gir både Storm Weather Center og Meteorologisk institutt inntrykk av at været er i ferd med å bli bedre.

Høytrykk

- Tja, jeg tør ikke love at regnbygene uteblir helt, men det er nok riktig at det blir bedre vær på Østlandet. Sol, avbrutt av små regnbyger og temperaturer på mellom 20 og 25 grader, er vår spådom for helga, sier meteorolog Ellen Viste ved Storm.

- Torsdag til søndag blir det brukbart vær på Østlandet. Best blir det nok i Trøndelag og på Vestlandet, sier meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt i Oslo.

- Det har ligget et lavtrykk over Skandinavia i nesten hele juli. Nå ser det endelig ut som om det er bevegelse i det. I løpet av de nærmeste dagene vil det komme inn et høytrykk nordfra. Det betyr sol, sier Samuelsson.

Han har håp om at også neste uke skal bli bra.

- Det er vanskelig å love noe, men foreløpig ser det lovende ut, sier Samuelsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media