Nå kommer sommerværet

Selv om Bergen hadde sin kaldeste julidag på 24 år, så ser det ut til at sommervarmen er på vei, både på Vestlandet og resten av landet.

PROGNOSE: Bildet viser temperaturer for fredag kl. 17. Temperaturskalaen er til høyre. Foto: Meteorologisk institutt.
PROGNOSE: Bildet viser temperaturer for fredag kl. 17. Temperaturskalaen er til høyre. Foto: Meteorologisk institutt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bergen hadde sin kaldeste julidag på 24 år skriver Meteorologene på Twitter. Dette skyldes kjølige luftmasser fra nord som ga lave temperaturer på Vestlandet.

Men ifølge meteorolog Martin Granerød, fra Meteorologisk institutt er høytrykksryggen i rute og det vil gradvis bli bedre.

Fint helgevær Norge rundt

- I dag er flott vær ved det Østafjells og i sør. På Vestlandet vil det gradvis bli bedre, sier Granerød.

Varmest i dag var klokka 13.00 med 24,6 grader på Gulsvik.

Ifølge Granerød kan vestlendingene vente at det blir varmere på torsdag og fredag med 23-24 grader. Hvor de indre strøkene vil varmest på fredag.

Midt-Norge vil også få bedre vær fra fredag, hvor lørdag vil bli den beste dagen.

- Lørdagen kan vi vente mellom 23-24 grader og høytrykket vil bevege seg oppover. For nordlendingene vil temperaturen i helga bli rundt 20 grader på det varmeste. Det vil være noe høyere på de indre strøkene. Det kommer sist til Øst-Finnmark, sier meteorologen.

VARMEREKORD: Norske Adrian har vært på ferie i London med venner. På Storbritannias varmeste dag noensinne søker de ly i Hyde Park. Vis mer

Normal sommer

Per 27. juli så ligger landstemperaturen for juli 0,3 grader under normalen, ifølge Granerød.

- Det har vært en forholdsvis normal sommer som skiller seg ut ifra hvor i landet du ser. I Øst-Finnmark har de hatt 2-3 grader over normalen. På Vestlandet 2 grader under normalen.

I 2021 lå landstemperaturen på 1,6 grader over normalen og 2020 var 1,7 grader under normalen.

- Den sommeren som vi kanskje husker best for å være veldig varm var 2018. Den lå 3,3 grader over normalen, sier han.

HUK NATURISTSTRAND: Mange har lite tøy på når man skal bade, mens noen velger å svømme helt nakne. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Lynaktivitet i Finnmark

Det er gult farevarsel for lyn i østlige deler av Finnmark. Mest torden ventes i Varanger-området onsdag kveld. Det vil være store lokale forskjeller, hvor noen steder ikke vil oppleve torden.

- Det er aktivt tordenvær på den østlige delen av Finnmark. Det vil vedvare noen timer til, og lynaktiviteten vil avta i kveld, sier Granerød.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer