Nå kommer sprengkulda tilbake

Vinteren er langt fra over ennå.

KALDT I ELVA: Fra Drammenselva tidligere i vinter, da gradestokken viste minus 11. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KALDT I ELVA: Fra Drammenselva tidligere i vinter, da gradestokken viste minus 11. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I store deler av Sør-Norge har gradestokken vist plussgrader en god stund nå. Følgen er at snøen har smeltet og veiene er bare. Mange hadde nok håpet eller trodd at det skulle vare, men den gang ei:

Mot helga synker temperaturen i hele landsdelen; ifølge Meteorologisk institutts langtidsvarsel kan Oslo-folk belage seg på minus 11 grader lørdag. Tendensen er den samme for Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger.

Nordavind Vakthavende meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved StormGeo bekrefter at vi igjen går kaldere tider i møte.

- Det blir gradvis kaldere allerede torsdag. Det skyldes et høytrykk i Norskehavet som gir nordavind i hele landet, sier han til Dagbladet.

Korneliussen understreker at høytrykket også gir flotte forhold i fjellet, siden det gir oppholdsvær og lite vind. I tillegg er skredfaren mindre ved kaldt vær.

- Det blir nokså fint og kaldt til og med lørdag. Søndag er det noe større risiko for snø på Sørøstlandet, og temperaturen stiger litt igjen, opplyser han.

- Helt normalt - Er det normalt at det plutselig blir så mye kaldere midt i februar?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer