Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå kommer sprengkulda

Meteorologene varsler minus 40 grader i indre strøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Været har gått seg vill i geografien i det siste - mens lufta over Jan Mayen holder middelhavstemperatur, har land som Italia de temperaturene Jan Mayen pleier å ha. Men nå kommer sprengkulda.

Radiosondemålinger av lufttemperatur i ulike høyder oppover i atmosfæren over Jan Mayen mandag lignet mest på de målingene som gjøres sommerstid.

Statsmeteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt kaller situasjonen spesiell. På spissen av Grønland målte man hele 16 varmegrader mandag ettermiddag.

Men nå er det slutt på moroa her til lands - meteorologene varsler sprengkulde.

- Nå, nesten tre måneder på etterskudd, kommer kulda. Med opp mot 90 prosent sjanse tør jeg å si at vi får sprengkulde fra Hedmark og nordover til Finnmark. Kanskje kan temperaturen falle så lavt som 30 - 40 minusgrader i indre strøk, uttaler Melhuus.

Det europeiske værvarslingssenteret i England kjører 50 modellkjøringer og de viser alle samme resultat: at nå blir det kaldt.

(©NTB)

BIKKJEKALDT:  Meteorologene varsler minus 40 grader i innlandet. Arkivbildet viser Nesoddferjen «Bamse Brakar» innhyllet i frostrøyk i Oslofjorden. Foto: SCANPIX
BIKKJEKALDT: Meteorologene varsler minus 40 grader i innlandet. Arkivbildet viser Nesoddferjen «Bamse Brakar» innhyllet i frostrøyk i Oslofjorden. Foto: SCANPIX Vis mer