Nå kommer styrtregnet

Hagl, lyn og torden og kraftige vindkast på vei fra England!

UVÆR: Det kan bli hagl, lyn og torden og kraftige vindkast på Østlandet, Telemark og sørlige og indre deler av Trøndelag. Bilder fra YR.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med styrtregn i vente bør du droppe grillmiddagen torsdag i Trøndelag, Telemark og på Østlandet. Deretter fortsetter sommeren i sør, men det blir høst i nord.

– Dette været kommer fra England. Jeg ser at det allerede er en del lynnedslag der, og det er på vei hit, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt i Tromsø til NTB onsdag formiddag.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå om styrtregn torsdag ettermiddag og kveld. Varselet gjelder for Østlandet, Telemark og sørlige og indre deler av Trøndelag.

Det kan bli hagl, lyn og torden og kraftige vindkast, heter det i varselet. Bygene kan lokalt bli svært kraftige og vare i to til tre timer. Det vil være store lokale variasjoner, og været kan endres raskt.

Det er usikkert hvor nedbøren treffer, men meteorologene mener det er høyest sannsynlighet for kraftige til svært kraftige byger østafjells nord for Oslo og sør og øst i Trøndelag.

For å unngå å bli truffet av lynet, bør du unngå å være det høyeste punktet og ikke oppholde deg i nærheten av enkeltstående trær eller master. Det oppfordres også til å sikre løse gjenstander som potteplanter, trampoliner, hagemøbler og lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer