Sykkelveier

Nå kommer supersykkelveiene

Samferdselsbyråd Lan Marie Bergs siste valgløfte er et sammenhengende nett med «sykkel-motorveier». Men det er langt igjen for å få Oslo-folk opp på sykkelsetet om vinteren.

GIR GASS: Byråd Lan Marie Berg lover 100 km nye sykkelveier. Men har hun selv tryna på sykkel noen gang? Reporter: Jørgen Gilbrant / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg kommer - selvsagt - syklende da hun møter Dagbladet i sykkelhotellet ved Oslo S.

På vei inn i de moderne lokalene der Oslo-folk kan parkere sykkelen trygt før de tar toget videre, kommer MDG-Lan til sine egne. Alle hilser på kvinnen som jobber iherdig med å gjøre det enklere og tryggere å sykle i hovedstaden.

- Vi vil gjøre Oslo til en ekte sykkelby. De siste åra har vi endelig fått bygget ut mye sykkelvei i Oslo, men vi har fortsatt en lang vei å gå, sier MDG-toppen Lan Marie Berg, etter nok et tilfeldig - og hjertelig - møte på sykkelhotellet.

Supersykkelveien

Sykkelhotellet er et eksempel på infrastrukturen som bygges ut i Oslo for å gjøre hovedstaden til det Lan omtaler til en ekte sykkelby. I sykkelplanen for Oslo - som har en ramme på over 13 milliarder fram til 2040 - skal man i utgangspunktet bygge 100 km ny sykkelvei fram til 2025.

På landsmøtet til MDG i mai lovet imidlertid MDG-Lan at det skulle gå to år kjappere - hun lover at 10 mil ny sykkelvei skal stå ferdig innen neste fireårsperiode.

Nå går hun enda lenger:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer