Været

Nå kommer tordenværet

Tordenvær rammer deler av Østlandet, melder meteorologene.

REGN: Årets første tordenvær betyr at sommersesongen er i gang, ifølge meteorologen. Det er imidlertid en regntung dag, og regnbygene vil fortsette de neste dagene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REGN: Årets første tordenvær betyr at sommersesongen er i gang, ifølge meteorologen. Det er imidlertid en regntung dag, og regnbygene vil fortsette de neste dagene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tordenvær over deler av Østlandet, melder meteorologene på Twitter.

Ifølge vakthavende meteorolog Martin Granerød, vil tordenværet trolig gi seg i løpet av ettermiddagen.

- Akkurat nå ser vi at det er tordenvær som har beveget seg over deler av Østfold i løpet av morgentimene, som beveger seg nordvestover, bekrefter meteorologen overfor Dagbladet.

Granerød opplyser at det fremdeles kan komme noe lyn og torden sentralt på Østlandet utover dagen.

Sommersesong

- Det er sånn med tordenvær, at det dør som regel ut like fort som det oppstår. Spørsmålet er hvor langt dette tordenværet kommer på Østlandet før det dør ut, sier Granerød, og fortsetter:

- Det er nok bare torden de neste timene, så roer det seg. Men det vil fremdeles være en regntung dag på Østlandet.

Han legger til:

- Dette er årets første tordenvær. Det betyr at sommersesongen er i gang, sier han.

Ifølge meteorologen går det mot høyere temperaturer på torsdag og fredag. Det ser trolig ut til å bli opp mot 20 grader rundt omkring på Østlandet.

LYNNEDSLAG: Nordmennene Kristoffer Braathen og Peter Haugnæss var i nærheten av Lysekil, da tordenværet trakk innover land. Video: Kristoffer Braathen og Peter Haugnæss // Vi betaler for dine videoer. Send inn til videotips@dagbladet.no Vis mer

Opp mot 20 grader

Østlandet vil altså få opp mot 20 grader på torsdag og fredag, men med uttrykk for byger utover dagen, og kanskje noe torden.

Lørdag og søndag vil det bli skiftende, opplyser meteorologen.

- Skulle jeg satt et værsymbol ville jeg satt sol/sky/regn, altså skiftende værtype. Temperaturene vil også gå en del ned i forhold til torsdag og fredag, sier Granerød.

ELEKTRISK: Et svært sjeldent værfenomen får værmelderen Shane Butler til å reagere under en direktesendt værmelding. Vis mer

Skiftende vær

Ellers i landet vil det bli en skiftende værtype fra dag til dag.

- Vestlandet får en fin torsdag og fredag, og opp mot 20 grader. Men i helga vil det bli mer skiftende, med perioder med regn, opplyser Granerød.

Midt-Norge må ifølge meteorologen trolig vente litt lenger på bedre vær.

- Der blir det grått i dag og i morgen, men det blir opp mot 20 grader på fredag. På søndag blir det også grått, sier Granerød.

Nord-Norge får det imidlertid kjøligere.

- Det kan komme opp mot 10 grader lokalt. Det blir nok ganske skyet, og perioder med nedbør de neste dagene, med mer skiftende skydekke mot helga, opplyser han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer