Nå kommer uværet: - Full storm

Opptakten til påska blir vindfull i nord. - Vær forsiktig langs kysten, og legg ikke ut på unødvendige reiser, sier meteorologen.

UVÆR: Det meldes kraftig uvær og mye vind i Nordland, Troms og Finnmark de kommende dagene. Her fra en tidligere storm i Repparfjorddalen i Finnmark Foto: Statens vegvesen / NTB
UVÆR: Det meldes kraftig uvær og mye vind i Nordland, Troms og Finnmark de kommende dagene. Her fra en tidligere storm i Repparfjorddalen i Finnmark Foto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Påska nærmer seg ikke bare med stormskritt, men også med stormkast for den som befinner seg i nordlige deler av landet. I løpet av de kommende dagene vil to lavtrykk passere Nordland, Troms og Finnmark.

Det medfører kraftige vindkast allerede fra mandag kveld. Ille blir det imidlertid først på tirsdag.

- Særlig for Finnmark sin del blir det uvær tirsdag, med farevarsel for vindkast fra morgen til kveld. Vi snakker nok om vindkast opp i 27-35 meter per sekund, og med full storm i middelvind, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes til Dagbladet.

Kraftig nedbør

Som om ikke stormen var nok, så kommer det også store nedbørsmengder. Det betyr fort snøfokk i indre strøk, men som regn og sludd på kysten, ifølge meteorologen.

Det er ikke bare finnmarkingene som vil få det vått og vindfullt. Også Nordland og Troms vil merke vindkastene godt, og får opp mot sterk og stiv kuling tirsdag.

- Det blir ruskete, med 60-70 millimeter nedbør på et døgn lokalt i Nordland, sier Moxnes.

Stormer i kø

Tirsdagen blir likevel bare en forsmak på uværet som venter Nordland de kommende dagene. Allerede natt til onsdag kommer et nytt lavtrykk for fullt. Dette vil gi mest vind i Nordlandsområdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer