Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer uværet til Sør-Norge

Får liten forsmak i dag, før det blir på tampen til ekstremvær på torsdag. Kan bli første snøfall i Oslo - og dermed trafikkproblemer.

NORD-NORSK UVÆR: Her feier uværet inn over Tromsø. Det har vært storm i kastene og nedbør.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
NORD-NORSK UVÆR: Her feier uværet inn over Tromsø. Det har vært storm i kastene og nedbør. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uværet som har herjet i Nord-Norge den siste tida er på vei til å minke.

- Det har vært oppe i full storm, men det er på vei til å minke. Det er fremdeles mye vind i Finnmark og Troms, med liten storm på enkelte stasjoner. Men det er ikke mange timer til det går østover, sier statsmeteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Hun forteller at Finnmark trolig vil oppleve sterk vind opp mot sterk kuling, men at uværet trolig har passert Øst-Finnmark klokka 12.

- Ser heftig ut Nå er det Sør-Norge som får slite med uværet.

- Nå bygger det seg opp et kraftig lavtrykk, som vil føre til voldsomt uvær og stormer på torsdag. Vi vil allerede oppleve et lite lavtrykk i morgen, som vil gå helt inn mot Lofoten, men dette blir ikke like kraftig, sier Wahl.

- Det blir en forsmak på hva som kommer, men Østafjells slipper unna i morgen. På torsdagen vil lavtrykket komme lengre sør, sier hun til Dagbladet.

- Det ser heftig ut, og det er på tampen til ekstremvær.

Wahl opplyser at de vil vurdere om det skal betegnes som ekstremvær seinere i dag.
Første snøfall for Oslo og Bergen? Uværet kan bety det første snøfallet i hovedstaden - og trafikkproblemene som ofte kommer med slikt.

- Det blir kjøligere, og kan bli en del snø i Oslo. Nedbøren kommer og det kan fort bli mellom fem og ti centimeter snø. Dette kan jo som kjent raskt skape litt trafikkproblemer, sier Wahl.

Årsaken til at snøen kommer til å klare å legge seg, er at temperaten trolig vil ligge under 0 grader. Det samme gjelder Norges nest største by, Bergen.

Men Stavanger vil trolig gå glipp av snøen denne gangen, opplyser Wahl. Der blir det nemlig plussgrader.

Sjekk været der du bor: db.no/vaer

KAN FÅ FØRSTE SNØFALL: Hovedstaden kan få sitt første snøfall i morgen. Dette bildet er fra i vinter. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KAN FÅ FØRSTE SNØFALL: Hovedstaden kan få sitt første snøfall i morgen. Dette bildet er fra i vinter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer