Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer vaksinen til Oslo

Flere bydeler begynner å vaksinere risikogrupper på torsdag.

KOMMER: 
Alexandr Kuprianov fra Europharma Nordic leverer Pandemrix, en vaksine mot influensa A (H1N1), også kalt svineinfluensa, til Bydel St. Hanshaugen mandag morgen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
KOMMER: Alexandr Kuprianov fra Europharma Nordic leverer Pandemrix, en vaksine mot influensa A (H1N1), også kalt svineinfluensa, til Bydel St. Hanshaugen mandag morgen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Oslo kommune er lovet at svineinfluensavaksinen skal være på plass i løpet av dagen. Det sier smittevernoverlege i Oslo, Tore W. Steen.

- Vi er lovet at vaksinen kommer i løpet av dagen, sier Steen til Dagbladet.

- Følg med på nettet
Vaksinen er allerede kommet til noen steder i Oslo. Mesteparten av vaksinene går direkte ut til bydelene, som administrerer vaksineringen.

- Det beste folk kan gjøre nå, er å følge med på bydelenes nettsider. I løpet av de første dagene kommer det mer informasjon, sier Steen.

Det er stor pågang på informasjonstelefonene fra folk som lurer på når de kan vaksineres. Smittevernoverlegen oppfordrer alle til å vente på sin tur i køen.

- Det er viktig at de som ikke er i risikogrupper, tar det med ro. Det vil ikke forbause meg om det blir stor pågang, og det er ønskelig at folk i risikogruppene blir vaksinert så fort som mulig, sier han.

Flere begynner torsdag
Flere av bydelene regner nå med å begynne vaksineringen allerede torsdag denne uka. Hos fastleger kan vaksinen være tilgjengelig enda tidligere.

Over 90 prosent av vaksinedosene som kommer til Oslo, går direkte til bydelene og fastlegene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media