Opptil 25 grader:

Nå kommer varmen - men det samme gjør regnet

Ukas vær byr på varmere luft, men også en del nedbør og skyer.

VARMT, MEN REGN: Til venstre kan man se at det er forventet å bli nokså varmt torsdag formiddag. Til høyre kan man se det forventede regnværet fredag klokka 19. Foto: Meteorologisk institutt / Skjermdump
VARMT, MEN REGN: Til venstre kan man se at det er forventet å bli nokså varmt torsdag formiddag. Til høyre kan man se det forventede regnværet fredag klokka 19. Foto: Meteorologisk institutt / SkjermdumpVis mer

- Vi går en varmere uke i møte, skriver meteorologene på Twitter mandag, og lover varmere luft i hele Sør-Norge de neste dagene. På tross av varmen, ser det likevel ut til å bli ei uke med mye skyer og regn.

- Det blir mye av og på med regn og sol ser det ut som, både i nord og i sør, sier meteorolog Rannveig Eikill til Dagbladet.

Torsdag kan temperaturene krype helt opp til 25 grader flere steder.

Flere runder med regn

I Sør-Norge vil det tirsdag bli regnbyger både i Trøndelag og på Vestlandet. Dette vil minke noe utover dagen, forteller Eikill.

- På Østlandet ser det ut til å bli stort sett opphold, og perioder med sol tirsdag. Det ser ut som det kan bli en relativt grei dag på Østlandet. Lengst vest i Agder kan det kanskje bli noen regnbyger.

Onsdag er det et nedbørsfelt som nærmer seg, som vil gi regn i sør denne morgenen. Utover dagen beveger det seg nordover og vil gi regn både i Østafjells og på Vestlandet. Det kan også bli noe regn i Trøndelag.

- Nedbørsfeltet som kommer inn onsdag går relativt raskt forbi og utover kvelden blir det en del lettere vær. Det blir et relativt kort opphold før vi får en ny runde med regn som kommer inn natt til torsdag, sier hun.

Det ser ut som det kanskje er østafjells som får mest nedbør, men det er fremdeles litt tidlig å si, understreker meteorologen. Opp mot Trøndelag ser det ikke ut som det blir like mye nedbør. Der blir for det meste oppholdsvær.

STORMFLO: Vær som dette oppstår i Norge med jevne mellomrom, men det er likevel usannsynlig at det vil få samme konsekvenser som i USA. Video: The Weather Channel Vis mer

Pinsehelga i sør

Fredag henger det fremdeles igjen noe nedbør i Sør-Norge. Utover dagen trekker det seg litt lenger nordover.

- Det ser ut som fredag kveld kan bli ganske fin i store deler av Sør-Norge, sier Eikill.

Det ser ut til å bli en ganske grei start på lørdagen, delvis skyet men for det meste opphold. Utover kvelden eller ettermiddagen ser det ut til at det kan komme litt regn.

- Utover natta trekker det seg nordover, og det ser ut som det blir regn både på Østlandet og Vestlandet. Søndag trekker nedbøren seg nordover, innover i Trøndelag. Utover dagen blir det litt lettere skydekke og mindre nedbør i sør.

Regnbyger og skyer

I nord er det en liknende tendens med varierende vær. Mandag beveget en front seg nordover og inn i Nordland.

- Den vil bevege seg lenger nord i løpet av tirsdagen. I Nordland, Troms og Finnmark blir det dermed litt regn, sier Eikill.

Etter hvert som fronten går nordover, blir det litt mindre nedbør i Nordland, som får et lettere skydekke og litt finere vær utover dagen.

- Onsdag kan det være enkelte regnbyger i Troms, Finnmark og Nordland. Mot kvelden øker det litt på i Nordland, mens i de to førstnevnte fylkene vil det lette utover onsdagen, sier hun.

Torsdag fortsetter regnet i Troms og Finnmark, i hvert fall tidlig på dagen.

- Det vil lette utover dagen. Det blir litt av og på med regnbyger og skyer, men det kan også bli noe solglimt, sier Eikill.

SKUMMELT VÆR: - Det blir blodregn, forteller den hodeløse værmelderen. Tirsdag 31. oktober våknet britene opp til en ubehagelig, men godt mottatt værmelding. Video: Met Office Vis mer

Pinsehelga i nord

Prognosene er fremdeles litt usikre, men Nord-Norge kan også få en smak av sommervarme denne uka.

- Varmest ser det ut til å bli fredag. Da kan Tromsø kanskje få årets første sommerdag, skriver meteorologene på Twitter.

Et nytt lavtrykk vil fredag trekke seg litt nordover, og etter hvert ser det ut til at det blir opphold i Nordland, mens regnet henger igjen i Finnmark og Troms på lørdag.

- Det ser ut som søndagen vil få delvis skydekke, men for det meste opphold i nord. Utover kvelden trekker nedbøren seg til Nordland, sier Eikill.

På Svalbard ser været ut til å bli ganske likt utover uka, med litt skyer og lite nedbør i sør og snøbyger i nord.

MANGE TALENTER: Værmelder Lisa Hidalgo i Denver møtte på uventede problemer da hun var direkte på tv. Plutselig faller kamera ned og filmer kun føttene hennes, men Lisa lar seg ikke sette ut av spill. Video: ABC Vis mer