Nå kommer varmen fra Afrika med alt regnet

Den neste uka blir det mildt og vått over hele landet.

VÅTT - OG VARMT: Høsten blir varm og våt til uka. Her fra Frognerparken i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
VÅTT - OG VARMT: Høsten blir varm og våt til uka. Her fra Frognerparken i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Norge har allerede fått smaken på skikkelig vinter, men den kulda Sør-Norge har opplevd de siste dagene vil forsvinne brått til uka.

Et lavtrykk utenfor Irland pumper nemlig varmluft opp fra Afrika til Skandinavia, noe som vil føre til et uvanlig mildvær til årstiden å være.

- Det kjølige været varer over helgen til og med mandag, men så blir det mye mildere. Lufta som da kommer inn over Norge har sin opprinnelse over Marokko og Middelhavet, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thynes til Dagbladet.

Sjekk været hvor du bor!

Grått høstvær Hvis du nå ser for deg klarværsdager med afrikansk varme, blir du nok skuffet. For med varmen kommer det regn.

- Det blir høstlig, men mild høst. I Sør-Norge ligger det an til en god del regn. Det blir mildt og fuktig, så det spørs om det blir noen sommerfølelse, sier Thynes.

Temperaturene vil stige fra rundt 0 grader i Sør-Norge til over ti grader, kanskje opp mot 15 enkelte steder. Varmen vil også krype nordover og gjøre innhogg i snøen som har gitt vinterfølelsen til de nordligste fylkene.

Mildt i nord - Fra Trondheimsfjorden og nordover er det vinter nå, og temperaturen vil holde seg lav til og med mandag. Så kommer etterhvert mildværet nordover, men det tar noe lenger tid. Det kan bli opp til 6-8 grader så langt nord som til Vestfjroden. Hvis det kommer nedbør sammen med mildværet, kan fort mye av snøen bli borte, forklarer meteorolog Thynes.

Når det gjelder skiføret, så kan ikke meteorologene se det på sine prognoser når det gjelder Sør-Norge. Men i Bymarka i Trondheim er det muligheter i morgen, hvis du er ivrig.

- Hvis man virkelig, virkelig vil gå på ski, er det muligheter i Bymarka i Trondheim. Der må man gripe sjansen til midten av uka, for da forsvinner snøen igjen på grunn av mildværet, sier Thynes.