PÅSKEAVSLUTNING: Sol og aktivitet på Hvervenbukta utenfor Oslo i går ettermiddag. Til helga varsles det opp til 17 varmegrader i Sør-Norge. 
Foto: John T. Pedersen

Sol og aktiviteter i strandkanten. 
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅSKEAVSLUTNING: Sol og aktivitet på Hvervenbukta utenfor Oslo i går ettermiddag. Til helga varsles det opp til 17 varmegrader i Sør-Norge. Foto: John T. Pedersen Sol og aktiviteter i strandkanten. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Nå kommer VARMEN!

17 plussgrader til helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Godværet Nord- Norge har badet seg i denne påsken holder seg fram til helga. Fra lørdag er det Sør-Norge sin tur til å hilse på sola.

Storm varsler temperaturer opp til 17 grader.

HelgevarmtMens Nord-Norge har kost seg med sol og penvær har været i sør vært mer variert.

Riktignok har det vært fine dager, men påsken har stort sett bestått av mange skyer og mye nedbør. Slik kommer det til å fortsette utover uka, men til helga snus værsituasjonen på hodet.

Da blir det ustabilt vær og byger i nord og sol og penvær i sør, ifølge Meteorologisk institutt.

Trønderne er vinnerne. De får sol det meste av uka, i helga og ut i begynnelsen av neste uke.

Lavtrykk — Tirsdag passerer et lavtrykk som gir skyer og nedbør over store deler av Sør-Norge. Akkurat i Oslo blir det ikke så mye nedbør, men det vil være tunge skyer også her, og noe regn torsdag.

- Verken i hovedstaden, resten av Østlandet, på Sørlandet eller på Vestlandet blir det noe særlig bra vær de neste dagene, advarer meteorolog Kristen Gislefoss på Meteorologisk institutt på Blindern.

Snøgrensa vil være på mellom 300—500 meter. Påskesola forsetter derimot å skinne i nord.

—I Trøndelag forsetter det fine været. Det samme gjelder resten av Nord-Norge. Her vil det bli mye pent vær fram til helga. Torsdag vil det bli noen byger også i Trøndelag. Temperaturene holder seg også omtrent på det samme, opplyser Gislefoss.

Værendring Ifølge meteorologen ser det ut til å bli en værendring i helga.

— Fredag er det nok fortsatt litt skyet, men lørdag ser det ut til at godværet kommer i Sør-Norge. Både lørdag, søndag og mandag ser det ut til å bli mye pent vær og sol. Fredag kan det riktignok bli enkelte byger langs kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag.

-Godværet gjelder ellers hele Sør-Norge, fra Sørlandet og helt opp til Trondheim, sier Gislefoss.

Blindern-meteorologene får støtte fra Storm, som varsler temperaturer opp til 17 grader og sol i hele Sør-Norge sør for Trondheim.

Her blir det varmest Det blir sol og vårtemperaturer over hele Sør-Norge til helgen, men det er i det sentrale Østlandet og på Vestlandet at vi vil se høyeste temperaturene.

—De høyeste temperaturene vil vi se i området rundt Oslo og resten av det sentrale Østlandet, i tillegg til hele Vestlandet. Her vil temeratrurene krype over 15 grader, sier vakthavende meteorolog hos Storm Martin Grønnevet.


• Sjekk været der du bor på dagbladet.no/vaer

SOL OG VARME: Til helgen kommer finværet som mange var foruten i påsken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SOL OG VARME: Til helgen kommer finværet som mange var foruten i påsken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer