ISTID: Storgata i Tromsø var fylt av vårglade mennesker tidlig søndag ettermiddag. Johanne Nymo Saur (2) var en av dem. Foto: Helge Nitteberg / Nordlys
ISTID: Storgata i Tromsø var fylt av vårglade mennesker tidlig søndag ettermiddag. Johanne Nymo Saur (2) var en av dem. Foto: Helge Nitteberg / NordlysVis mer

Nå kommer varmen!

Men isen nytes med lua på i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| OSLO/TROMSØ (Dagbladet/Nordlys): Knallværet fortsetter i Tromsø, skriver Nordlys i dag.

Etter snø og sludd kom sol og strålende vårvær, skriver avisa. Johanne Nymo Saur (2) var en av mange som var ute i finværet tidlig søndag ettermiddag.

- Nja, det er jo ikke akkurat noe sommertemperatur, sier statsmeteorolog Pål Evensen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Det er i dag 5 grader i Tromsø. Men han sier at det vil bli varmere. Og bedringen gjelder hele landet.

ØST OG VEST: - Sol!- På Øst- og Vestlandet blir det mye sol og gode temperaturer. På Østlandet ser det ut til å bli litt ustabilt framover. Det ser ut til at vi unngår nedbør i begynnelsen av uka. De østligste områdene i grensetraktene kan, hvis de er uheldige, få nedbør fra noe som drar seg opp gjennom sverige, sier han.

- Morgendagen kommer til å bli noe bygepreget, men utover uka blir det bedre og temperaturene kan krabbe seg litt oppover og passere 15 grader midt i uka, sier Evensen.

Han forteller at Vestlandet og fjelltraktene vil få bra vær fra onsdag og utover.

- Det ser ut til at det blir en del byger som trekker dit fram til tirsdag, men deretter blir det bra.

SØR: - Sol!I likhet med øst og vest, blir det også flott å befinne seg på Sørlandet den kommende uka.

- På Sørlandet ser det bra ut, og de er klarnet fra svenskeregnet. Det blir mye bra vær og sol til uka. Temperaturene vil ligge rundt 12 og 15 grader i indre strøk.

MIDT: - Nedbør og kjølig
På grunn av nedbøren som beveger seg opp gjennom Sverige, kan også Trøndelag og nordlige deler av Nordland og Troms bli berørt.

Trønderne er kanskje de som ikke liker å lese denne saken.

- Morgendagen ser litt dårlig ut for Trøndelag. Det blir nedbør og kjølig, og 6-7 grader er det beste man kan håpe på. Tirsdag fortsetter det på kysten, men utover fra og med onsdag begynner det å bedre seg, sier Evensen til Dagbladet.

NORD: God temperaturFor Nord-Norge ser det bra ut fra Salten og nordover. Temperaturen vil variere fra mellom fem og ti grader, og mot slutten av uken kan man komme opp i 15 grader.

- Det blir å komme en del regnbør på Helgeland i morgen, men fra Bodø og nordover ser det veldig fint ut for morgendagen og tirsdag.

Også i Finnmark ser det ganske bra ut i neste uke, men det blir trolig å komme inn litt nedbør i slutten av uka og mot helga.

- Dette er det samme nedbøret som ligger i Sverige. For svenskene ser det veldig vått ut i hele neste uke.