Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kommer vårsola

Jo lengre nord man befinner seg, desto mer sol får man neste uke. Men hele landet kan nå glede seg til flere solfylte vårdager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påskeværet i år var kanskje ikke noe alle hadde et behov for å skryte av. Og heller ikke denne uka har vært den mest solfylte vi har opplevd i slutten av mars.

Men nå - endelig - ser våren ut til å vise seg fra en bedre side.

I løpet av neste uke vil nemlig alle landsdelene få lengre perioder med pent vær. Gladnyheten er det vakthavende meteorolog hos Meteorologisk Institutt, Øyvind Johnson som kommer med.

- I stor grad ser det veldig bra ut nå, ja, sier Johnson til Dagbladet.

Sør- og Østlandet I dagene fram til helga kan det komme noen regnbyger i Sør-Norge, men mye blir det ikke, forteller statsmeteorologen.

Et lavtrykk fra vest passerer trolig i løpet av torsdagen, og fredagen ser dermed ut til å bli bra. På lørdag skifter det imidlertid igjen, først med tilskying og deretter noe nedbør.

- Men etter det ser det egentlig veldig bra ut, sier Johnson.

- Hele neste uke?

- Ja, stort sett.

Johnson presiserer at prognosene fortsatt er usikre, men at varselet de nå har viser at det ligger an til at de neste ti dagene blir mer høytrykkspregede og mildere enn på lenge.

- Fram til 9. april vil det sikkert variere noe mellom skyer og sol, og det blir nok ikke supert vær hele tiden, men det blir absolutt brukbart. Temperaturene vil ligge på mellom 7 og 8 grader på dagtid, sier meteorologen.

Langs kysten og på fjellet vil det komme noe vind, men i innlandet blir det «fint lite», ifølge Johnson.

Vestlandet Det blir mer varierende vær i vest de aller første dagene. Et lavtrykksystem fra nordvest vil gi en del vind og nedbør både fredag og lørdag i store deler av både Vestlandet og Trøndelag, opplyser meteorologen.

VÅRTEGN: Skudd og knopper på alle trær vil kanskje eksplodere i vårsola.

Foto: Jens Sølvberg / Samfoto
VÅRTEGN: Skudd og knopper på alle trær vil kanskje eksplodere i vårsola. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto Vis mer

Men så kommer et nytt system inn også her.

- Fra søndagen blir det en bedring, og videre ut i neste uke vil det bli betydelig lettere vær. Slik det ser ut nå vil store deler av Vestlandet få en grei uke med perioder med en del sol, sier Johnson.

Nord-Norge Meteorologen mener de lengst i nord blir neste ukes store solvinnere. I nord vil man merke lite til lavtrykkene som gir varierende vær i sør og vest den førstkommende helga, og dersom det kommer noe nedbør i Nordland i det hele tatt, vil det være svært lite.

- Nord-Norge som helhet ligger enda bedre an enn Sørlandet i neste uke, og får lengre periode med direkte pent vær, sier Johnson.

Og jo lengre nord man er, desto bedre blir også været, fortsetter han.

- Det blir sol i Troms og det blir sol i Finnmark, sier han.

VÅRBLOMST:  Helstehoven. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
VÅRBLOMST: Helstehoven. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart