Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venter store snømengder i sør og vest:

Nå kommer vinteren tilbake for fullt

Agder-fylkene og Rogaland kan vente seg opptil 60 centimeter med snø det nærmeste døgnet. Snøen laver allerede ned og skaper store problemer i trafikken. 

SNØFALL: Det ventes store snømengder i sør og vest fredag. Her fra Sandnes ved en tidligere anledning. Foto: NTB scanpix
SNØFALL: Det ventes store snømengder i sør og vest fredag. Her fra Sandnes ved en tidligere anledning. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg er det sendt ut kulingvarsel for fredagen.

Et obs-varsel om vanskelige kjøreforhold er sendt ut for hele Sørlandet og Vestlandet på grunn av overgangen mellom minus- og plussgrader.

- Nedbøren vil fortsette, særlig i de vestlige områdene i løpet av torsdag og fredag. Det kan komme 30–60 millimeter i løpet av de to dagene, men lengst vest kan det bli mer enn dette, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til NRK.

Langs kysten, hvor temperaturene er høyest, vil nedbøren komme som regn. Et lite stykke inn i landet og opp i høyden blir det snø, og da gjøres millimeter om til centimeter.

Torsdag ble E39 stengt ved Nulandsbakken øst for Flekkefjord på grunn av bilberging av åtte vogntog. Et par timers stenging av veien førte naturlig nok til lange køer.

Agder Energi er i beredskap fordi den våte, tunge snøen legger seg på trærne, som deretter kan legge seg over strømkabler. Ved sist snøfall ble 15.000 husstander strømløse.

- Vi har informert alle våre ressurser om været som er på vei og står klare til å sette inn mannskap ved behov. Vi holder fremdeles på med opprydning etter det siste uværet, og avsluttet i går helikopterflyging for å kartlegge områdene, sier kommunikasjonsrådgiver Yvonne Ødegård i Agder Energi.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!