Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå koster bensin 5,38 kroner

Amerikanerne dropper tørste SUV\'er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gjennomsnittlige bensinprisen i USA steg søndag for første gang til 4 dollar for en gallon, ifølge American Automobile Association (AAA).

Med siste dollarkurs før helgen på 5,09, betyr det at den gjennomsnittlige literprisen ligger på 5,38 kroner. AAAs prisundersøkelse fra samme tidspunkt i fjor viste at den gjennomsnittlige prisen lå på om lag 3 dollar per gallon (4,03 kroner pr. liter),

Dropper SUV\'er

Det aller meste av prisstigningen har skjedd den siste måneden.

Det er de høye oljeprisene som presser bensinprisen stadig høyere i USA, og bilforhandlere opplever av salget av varebiler og bensinslukende SUV\'er synker merkbart.

En amerikansk gallon er 3,78 liter. (NTB-Reuters).

 BRYTER MAGISK GRENSE:  I helgen har den gjennomsnittlige bensinprisen i USA for første gang sprengt grensen på 4 dollar pr. gallon - 5,38 kroner pr. liter. Her er en ansatt på en Chevron-stasjon i San Francisco i gang med å justere pristavlene. Foto: AFP/GETTY IMAGES/SCANPIX.
BRYTER MAGISK GRENSE: I helgen har den gjennomsnittlige bensinprisen i USA for første gang sprengt grensen på 4 dollar pr. gallon - 5,38 kroner pr. liter. Her er en ansatt på en Chevron-stasjon i San Francisco i gang med å justere pristavlene. Foto: AFP/GETTY IMAGES/SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!