Oslo skiller seg ut med en formidabel oppgang i boligprisene. Foto: Iván Kverme.
Oslo skiller seg ut med en formidabel oppgang i boligprisene. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Nå koster Oslo-boliger fem millioner i snitt

I tre av Oslos bydeler har prisveksten nå passert 20 prosent det siste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - I Oslo har vi gått inn i oktober med rekordlav tilbudsside og jeg er sikker på at vi kommer til å se mange måneder med prisvekst i Oslo fremover, sier adm. direktør Christian V. Dreyer i bransjeorganisasjonen Eiendom Norge til Finansavisen.

Prispress

Da han i går la frem prisstatistikken for september, viste den at prispresset i hovedstadmarkedet fortsatt er stort.

Boligprisene i Oslo steg 1,3 prosent forrige måned, og i løpet av det siste året er prisene opp 18,5 prosent. I tre av Oslos bydeler har prisveksten nå passert 20 prosent det siste året.

Grünerløkka viser vei med en oppgang på 20,4 prosent, etterfulgt av Østensjø og Gamle Oslo hvor oppgangen er på henholdsvis 20,2 prosent og 20 prosent.

Fem millioner

Ifølge Finansavisen passerte gjennomsnittsprisen for en bolig i Oslo i september for første gang fem millioner kroner. I mai i fjor ble 4-millionersterskelen krysset for første gang i hovedstaden.

For landet som helhet sank boligprisene nominelt med 0,1 prosent. Justert for sesongvariasjoner var prisene på landsbasis opp 0,9 prosent.

Sterk ubalanse

- Det viser hvor sterk ubalansen i markedet i Oslo er. Mange er på boligjakt og det blir ekstra press i de mest sentrale bydelene. Med et rekordlav tilbud vil de færreste selge før de selv har kjøpt. Summen av dette gir prispresset som vi ser i Oslo, sier Dreyer til Finansavisen.

Ifølge Dreyer var det 812 bruktboliger til salgs i Oslo ved inngangen til oktober, som er 38 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Andre økonominyheter:
Fikk nøkkelen i juni og solgte etter få uker: Gevinst 1,6 millioner
- Et Oslo-marked på randen av nervøst sammenbrudd