ELSKER TRUMP: - Det er en grunn for at den mest hatefulle fraksjonen på høyresiden støtter Donald Trump, skriver Clinton på Twitter da hun postet denne kampanjevideoen. Video: Twitter/Hillary Clinton Vis mer

Nå krangler Trump og Clinton om hvem som står nærmest Ku Klux Klan

Høy temperatur mellom de to presidentkandidatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før helgen slapp Hillary Clinton en ny valgkampvideo der hun klistrer Donald Trump til Ku Klux Klan (KKK) og andre høyreekstreme.

- Grunnen til at mange klan-medlemmer liker Donald Trump er fordi han tror på det samme som oss, sier en hvitkledd klans-mann som CNN har identifisert som Jared Taylor.

- Han vil være den beste til jobben (som president), sier han videre.

Så blir den tidligere stor-høvdingen i KKK, David Duke, sitert:

- Å stemme mot Donald Trump er forræderi mot det du stammer fra.

Denne uttalelsen ville ikke Donald Trump klart ta avstand fra da han ble konfrontert med den tidligere i sommer og dette klippet bruker nå Clintons kampanjeorganisasjon for alt det er verd.

Velfriserte nazister

Torsdag snakket Clinton om hvordan Trump gjør hatgrupper stuerene ved å blant annet ved å ansette Steve Bannon, tidligere redaktør for nyhetsstedet Breitbart News, som direktør for valgkampanjen. Breitbart er et nettsted som blir anklaget for å publisere både rasisme og konspirasjonsteorier.

I videoen blir Bannon og andre på den såkalte alternative høyresiden beskrevet som ny-nazister og rasister kledd opp i dress og slips.

KJEMPER: Donald Trump arrangerte konferanse for latinamerikanske velgere i USA. Foto: Gerald Herbert/AP
KJEMPER: Donald Trump arrangerte konferanse for latinamerikanske velgere i USA. Foto: Gerald Herbert/AP Vis mer

De kraftige angrepene kommer like etter at Donald Trump har ikledd seg en mer forsonende drakt for å forsøke å appellere til afro-amerikamnere og andre minoriteteter. Clinton sier at folk ikke må glemme hvem Trump egentlig er.

HARDT UT: Hillary Clinton minner om hvem Donald Trump var før han la ann en mer forsonende tone.    Foto:Scanpix
HARDT UT: Hillary Clinton minner om hvem Donald Trump var før han la ann en mer forsonende tone.    Foto:Scanpix Vis mer

- Han gjør hat-bevegelsene stuerene. Han inkluderer den i sin kampanje. Han sprer hat i lokalsamfunnene og i landet vårt. En som har stilt spørsmål ved statsborgerskapet til vår første afro-amerikanske president, som har flørtet med rasister, som har blitt saksøkt for diskriminering av fargede, som har angrepet en dommer for hans mexikanske opprinnelse og som har lovet massedeportasjoner er en som nører opp under rasisme, fordommer og paranoia, sier Hillary Clinton til CNNs Andeson Cooper.

Kopler Clinton til KKK

Donald Trump svarte i dag med å minne om at Hillary Clinton selv har et nært forhold til en tidligere KKK-leder. Den demokratiske senatoren Robert Byrd var i klanen like etter andre verdenskrig, men har siden midten av 1950-tallet tatt avstand fra organisasjonen.

For sin egen del avviser Trump-leiren alle koplinger til KKK.

OMFAVNET: Senator Robert Byrd og Hillary Clinton i 2004. Byrd døde i 2010. Foto: Bebeto Matthews/AP
OMFAVNET: Senator Robert Byrd og Hillary Clinton i 2004. Byrd døde i 2010. Foto: Bebeto Matthews/AP Vis mer

- Hillary Clinton og hennes kampanje nådde et nytt lavpunkt da de slapp denne videoen med de rystende rasistiske bildene. Slik retorikk og spekulativ reklame er opprørende og langt over streken. Jeg ber Hillary Clinton om å ta avstand fra denne videoen og hennes kampanje syke handling, skriver Mark Burns, en afro-amerikansk pastor knyttet til Trump-kampanjen.

Andre i Trumps leir minner om at Ku Klux Klans ledere tradisjonelt har vært sørstats-demokrater.

- Hun henviser til en bøllete gjeng av hvite rasister som er helt irellevante, og som ikke har noen innflytelse. Dette er folk som støtter Trump, men han har ikke uttrykt noen støtte til dem. Klansledere helt tilbake til 1920-tallet har for det aller meste vært demokrater. Det er helt historieløst å stemple det republikanske partiet som fordomsfullt, sier den konservative forfatteren og filmskaperen Dinesh D´Souza til Fox News.

KLEINT: Under et intervju med CNNs Brianna Keilar, nekter Trumps talsmann, Michael Cohen å svare på spørsmål om situasjonen til Trump-kampanjen. Det har ... Vis mer