Ansiktshår:

Nå lar hun skjegget gro

Coral Sanchez (29) barberte ansiktet hver dag fra hun fylte 12 år, men i fjor kastet hun høvelen.

SKAMMET SEG: Da Coral Sanchez begynte å gro ansiktshår som niåring, skammet hun seg over det. Nå har hun omfavnet hårveksten. Foto: SWNS
SKAMMET SEG: Da Coral Sanchez begynte å gro ansiktshår som niåring, skammet hun seg over det. Nå har hun omfavnet hårveksten. Foto: SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede da Coral Sanchez var ni år, begynte det å gro tykke, mørke hår i ansiktet hennes.

Hun begynte først å vokse ansiktet, og som tolvåring gikk hun over til å barbere seg. Coral, som nå bor i Seattle i USA, orket ikke flere stygge blikk og slengbemerkninger fra jevnaldrende.

- Jeg la merke til at andre barn stadig kommenterte det buskete kinnskjegget mitt. De trakk seg unna meg og syntes jeg var avskyelig. Å føle på den skammen som niåring var skikkelig kjipt, forteller Coral til nyhetsbyrået SWNS.

Barberte hver dag

Ved å stå fram håper hun å hjelpe andre i samme situasjon.

Hun startet hver eneste dag med å barbere seg, men allerede innen klokka to på ettermiddagen hadde hun antydning til nye skjeggstubber.

29-åringens fyldige ansiktshår kommer av hirsutisme, en tilstand som gir mannlig preget hårvekst hos kvinner. Dette innebærer økt hårvekst på overleppe, hake, brystkasse, mage, rygg og rumpe, skriver Lommelegen.

Tilstanden er ofte et symptom på underliggende sykdom, og i Corals tilfelle skyldes det at hun har Polycystisk Ovarialt syndrom (PCOS) - cyster som vokser i eggstokkene på grunn av hormonell ubalanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer