KRITISERES:  Israels statsminister Benjamin Netanyahu latterliggjøres for påstanden om at skandinaviske regjeringer har brukt millioner av dollar på fjerne ham fra makten. Foto: REUTERS/Gali Tibbon/Pool/NTB Scanpix
KRITISERES: Israels statsminister Benjamin Netanyahu latterliggjøres for påstanden om at skandinaviske regjeringer har brukt millioner av dollar på fjerne ham fra makten. Foto: REUTERS/Gali Tibbon/Pool/NTB ScanpixVis mer

Nå latterliggjør de Netanyahu etter anklagene mot Skandinavia

- Det er underlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Benjamin Netanyahu latterliggjøres for påstanden om at skandinaviske regjeringer har brukt millioner av dollar på fjerne ham fra makten.

Den liberale israelske avisen Haaretz slår fast at Netanyahu, ved å hevde at det finnes et verdensomspennende komplott for å velte ham, har havnet i selskap med eksledere som Hosni Mubarak og Hugo Chávez.

«Det eneste som manglet, var at statsministeren advarte om at fjordenes vikinger og Olaf, snømannen fra filmen «Frost», er i ferd med å ramle inn over oss, sammen med Den islamske staten og Iran, og tilintetgjøre oss», skriver journalisten og kommentatoren Barak Ravid i en artikkel avisens nyhetsseksjon søndag.

- Det er underlig at Netanyahu anklager «Skandinavia» for forsøk på å velte ham. Hovedproblemet hans er egne velgere, påpeker Sveriges tidligere utenriksminister Carl Bildt på Twitter.

Netanyahu sliter på meningsmålingene foran tirsdagens valg.

- Skandinaviske regjeringer har brukt millioner av dollar på en kampanje for å fjerne meg fra makten, sa han fredag til Kol Radio, ifølge svenske The Local.

Det norske utenriksdepartementet sier at Norge «selvsagt aldri blander seg inn i andre lands demokratiske valg».

- Vi har registrert påstandene, som selvsagt faller på sin egen urimelighet. Utover det ser vi ingen grunn til å kommentere denne saken, sier kommunikasjonsrågiver Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

(NTB)