GÅR OPP I MÅLING: I en fersk CNN-måling leder Republikanernes presidentkandidat Donald Trump over Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton. Foto: NTB Scanpix
GÅR OPP I MÅLING: I en fersk CNN-måling leder Republikanernes presidentkandidat Donald Trump over Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nå leder Donald Trump over Hillary Clinton på måling

NY CNN-måling viser at Trump leder med tre prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Donald Trump kom ned rulletrappa i Trump Tower i New York City for å annonsere sitt kandidatur for å bli Republikanernes presidentkandidat, levnet ingen milliardæren noen sjanse.

I forrige uke sto han på scenen under Republikanernes landsmøte og mottok partiets nominasjon. Han er deres presidentkandidat i årets presidentvalg.

Og etter landsmøtet har Trump gjort noe som også ingen trodde han skulle gjøre: Han leder over Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton i en ny CNN-måling.

Ifølge den amerikanske nyhetsgiganten leder nå Donald Trump kappløpet om å bli president med tre prosentpoeng. Den kontroversielle milliardæren har 48 prosent oppslutning i det amerikanske folk, mot Clintons 45 prosent.

- HER FINNES INGEN LØGNER: ... sa Republikanernes presidentkandidat i landsmøtets siste tale. - Vår plan er å sette USA først. Video: CNN Vis mer

Ikke skjedd siden 2000

Det er nettopp landsmøtet CNN mener har gitt Trump et overtak over Clinton, noe som ikke var tilfellet før landsmøtet. Da lå Trump seks prosentpoeng bak Clinton.

At noen får en så merkbar økning i oppslutning som følge av et landsmøte, har ifølge CNN ikke skjedd siden valget i 2000, da både Al Gores og George W. Bushs oppslutning steg med åtte prosentpoeng.

Den nye målingen viser at Trumps oppslutning sammenlignet med Clintons oppslutning, ikke har vært bedre siden september 2015.

KLAPPET DATTEREN PÅ HOFTA: Da Trump entret scenen for å holde den siste talen under Republikanernes landsmøte 22. juli, tok han grep om hoftene til Ivanka Trump. Video: CNN Vis mer

Uavhengige velger går til Trump

Og det er først og fremst de som har sagt at de er uavhengige etter Republikanernes landsmøte har et bedre inntrykk av Trump, ifølge CNN.

Også inntrykket amerikanere har av Trump øker i den nye målinga. 46 prosent av registrerte velgere sier at de har et positivt inntrykk av Trump, mot 39 prosent før landsmøtet.

Så gjenstår det å se om Hillary Clinton kan få samme effekt av Demokratenes landsmøte som begynner i dag.

FORENES AV HILLARY-KRITIKK: Flere taleholdere har rettet fokuset mot Hillary Clinton under Republikanernes landsmøte. Hun får blant annet skylda for IS' eksistens, flyktningkrisa og Melanias taleplagiat. Video: CNN Vis mer