Nå leder Obama med 10 prosentpoeng

McCain kunne trenge en klem før siste debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Med tre uker igjen til valget fortsetter de dårlige meningsmålingene for den republikanske presidentkandidaten John McCain.

Demokratenes Barack Obama har nå et forsprang på 10 prosentpoeng. Han leder med 53 mot 43 prosents oppslutning, viser en ny meningsmåling utført for avisa Washington Post og ABC News.

I en valgkamp som er blitt dominert av finanskrisen de siste ukene, har 62 prosent av de spurte svart at de mener Obama gjør det best når det kommer til økonomi. Kun 33 av de spurte mener det samme om McCain.

Den 72 år gamle Arizona-senatoren vedgår at kollapsen på Wall Street og børsskredet ikke har styrket hans kandidatur.

- Vi er et par poeng etter, OK, nasjonalt, men vi er med i dette racet. Økonomien har skadet oss litt den siste uka eller to, men i de siste dagene har vi sett det ta seg opp, fordi folk vil ha erfaring, de vil ha kunnskap og de vil ha visjoner, sa McCain, utenfor sitt valgkamphovedkvarter i Washington.

Svak i debattene

Men det er ikke bare McCains økonomiske politikk som får skylda for at han henger etter på meningsmålingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer