Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå leter frivillige etter de savnede fiskerne på land

Mennene i 60-åra har ikke gitt lyd fra seg siden onsdag morgen.

REKETRÅLER: Søket etter reketråleren «Carina» og de to fiskerne i 60-åra fortsetter utenfor Lindesnes. Bildet er tatt ved Skudenehavn i september 2008. Foto: scanfishphoto.com
REKETRÅLER: Søket etter reketråleren «Carina» og de to fiskerne i 60-åra fortsetter utenfor Lindesnes. Bildet er tatt ved Skudenehavn i september 2008. Foto: scanfishphoto.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frivillige leter i morgentimene etter den savnede fisketråleren Carina og de to mennene i 60-åra som ikke har gitt lyd fra seg siden onsdag morgen.

- Vi søker med både redningsskøyte, en annen fisketråler, Kystvakten og redningshelikopter - og så søker frivillige med politiet på land, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør, Andreas Bull, til Dagbladet i 10-tida.

- Leter på land De to savnede mennene er fra Lindesnes-området, og den savnede båten er en liten tråler på rundt 15 meter bygd i tre. Den la ut fra Båly på Lindesnes onsdag morgen.

- De frivillige leter på land i samme område. Politiet jobber også med å få på plass enda flere frivillige i området, sier Bull.

Han er ikke kjent med antall frivillige som leter torsdag morgen.

I 04-tida i natt måtte de avslutte søket på grunn av dårlige værforhold. I 08-tida gjenopptok de søket.

Så langt har ikke søket gitt noe svar på hvor fisketråleren befinner seg.

- Det er ikke noe nytt, men vi er ganske sikre på at vi leter i riktig søksområde, sier Bull.

De erfarne fiskerne la ut på sin vante rute i 06-tida i går.

- Den dro ut for å fiske reker mellom Lindesnes og Farsund i seks-sju tiden onsdag morgen og siden har ingen hørt fra den, verken på radio eller mobiltelefon, sa vakthavende redningsleder Ben Wikøren i går kveld.

- Normalt kontakt på kvelden Bull forteller til Dagbladet at fiskerne normalt ville gitt lyd fra seg om ettermiddagen.

- Vanligvis er fiskerne ute fra morgen til kveld, og da er det normalt å ha kontakt med dem en gang utpå kvelden. Når man ikke oppnådde kontakt med dem, ble søket satt i gang.

I dag leter de i dagslys, og håper de to fiskerne har kommet seg til havn og at de ikke har gitt lyd fra seg på grunn av dårlig dekning.

- Det skjer fra tid til annen at vi ikke får kontakt med skip, uten at det er noe alvorlig, så vi håper de har søkt nødhavn og er tomme for strøm, sa Wikøren  til Fædrelandsvennen i 05-tida i natt.

Hele Norges coronakart