RUSKEVÆR I VENTE:  Det blir regn, regn og regn over nesten hele Norge de neste dagene. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet.
RUSKEVÆR I VENTE: Det blir regn, regn og regn over nesten hele Norge de neste dagene. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet.Vis mer

- Nå ligger lavtrykkene i kø, og det er et skikkelig ruskevær i vente

Ta fram allværsjakka, nå blir det regn, regn, regn og snø ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Fram til og med onsdag blir det nedbør hver dag på Sør- og Østlandet. Det blir en grå helg med skikkelig ruskevær, og i begynnelsen av neste uke blir det verre, sier vakthavende meteorolog vet Meteorologisk institutt, Vibeke Thyness, til Dagbladet.

Meteorologen kommer med denne beskjeden til de som håper på sol og fint vær i morgen:

- Nå ligger lavtrykkene i kø, og det blir mer nedbør i morgen, spesielt mot kvelden. I hovedsak er det områdene nord for Oslo som får det verste været, sier Thyness

Thyness trekker likevel fram et lyspunkt med alt dette regnværet.

- Det blir mellom fem og ti millimeter nedbør som kommer, det er ikke skremmende mye, men mer enn det vi har sett på en stund. Du kan i hvert fall si at lyng- og gressbrannfaren er over for en stund, sier meteorologen.

Snøfall Meteorologen kommer i tillegg med en advarsel til sør- og østlendingene i begynnelse av neste uke:

- Vi er litt usikre på nedbørsformen på lavlandet Østafjells, førstkommende tirsdag. Første nedbøren som kommer blir trolig snø. Har du lagt om til sommerdekk på bilen, ville jeg planlagt alternativ transport - det er nemlig en viss fare for at snøen vil legge seg. Vi må holde en øye med på dette, sier Thyness.

Dermed blir det rufsevær på Sør- og Østlandet de neste dagene.

For Nord-Norge sin del vil starten av neste uka bli lettere. Det har vært et skikkelig rufsevær der de siste dagene, der blir det bedring, men fortsatt forholdsvis kjølig og fort ned på minussida, men det blir det mye sol fram til litt utpå onsdagen, opplyser meteorologisk institutt,

Lavtrykk i kø Vestlandet får stort sett nedbør hver dag de neste dagene.

- Det står lavtrykk i kø inn mot Sør-Norge, det presser Vestlandet først, og der kommer det meste av nedbøren og vinden. Trondheim får det samme som Vestlandet, men mindre nedbørsmengder, sier Thyness.

Thyness sier samtidig at det er litt for tidlig og gi noen klare prognoser for hvordan påska blir.

- Vi har ingen sikre varsler for selve påska enda, men prognoser for palmehelga, torsdag og fredag viser at det blir fine dager Østafjells. Det kan dukke opp byger, men blir forholdsvis mildt, sier hun.