Nå lover de oss knallvær i resten av uka

Finnmarkingene får ha oss unnskyldt. Nesten hele landet kan juble over 20 grader og sol, sol, sol!

SLETT IKKE OVER: Metereologene lover de langt fleste av oss knallvær ut uka. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SLETT IKKE OVER: Metereologene lover de langt fleste av oss knallvær ut uka. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flere steder i Sør-Norge blir det litt over 20 grader framover, og det er jo ganske greit i forhold til at vi er over halvveis i august. Man får nyte det man får av «bonus-sommerdager» denne uka, for neste uke kan det snu og bli vått igjen, sier meteorolog John Smith ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Han forteller at det flere steder, for det meste i Sør-Norge, vil være solfylt i dagene framover.

Betyr det at man kan belage seg på enda noen dager på stranda, selv om sommerferien er over for de fleste?

- Nå er det jo alltid noen gærninger som drar på stranda selv om det er 15 grader, men her i Sør-Norge blir det god anledning til enda noen dager på stranda, er man sør for Stad og Dovre, sier Smith til Dagbladet.

- Litt nedbør Er man i Nord, derimot, er det ikke sikkert man vil få bruk for badeshortsen.

- Resten av uka blir det lite eller ingen nedbør, i hvert fall i mange dager framover. Men er du i Møre og Romsdal, på Vestlandet eller i Trøndelag på onsdag, er det mulig man opplever litt nedbør, sier Smith.

Han forteller at det fortsatt er utrykt for regn eller tåke flere steder i landet, men at man mest sannsynlig vil se sola. - Det gjelder å nyte det nå, mener han.

- Fra neste uke er det mer usikkert, og økende fare for at det kan snu seg rundt og bli en mer fuktig værtype. Så vi får nyte det finværet som kommer nå, så lenge det varer.

- Fin sensommer Også vakthavende meteorolog i Storm, Frode Håvik Korneliussen, sier at folk kan gjøre seg klare for en fin sensommer:

- Det er et høytrykk på vei inn fra torsdag av, og lørdag dekker finværet store deler av landet. Det blir bra på Østlandet hele uka, og grått resten av landet i begynnelsen av uka - men så vil høytrykket bre det fine været over hele Sør- og Vest-Norge omtrent helt til Trondheim, sier han.

- Sett bort ifra kysten av Finnmark vil det være fint vær i så godt som hele landet, i helga, sier han og forteller at temperaturene vil stige.

- Temperaturene ligger på 20 grader på Østlandet og Vestlandet hele uka. Det skal holde seg nokså kjølig i Nord, så der blir det fint, men ikke de høyeste temperaturene. Sørlandet får en fin sensommer, sier Korneliussen til Dagbladet.