Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå lurer politiet på hvordan de skal bevæpne seg

- Har fått en del spørsmål.

BEVÆPNET: Politiet som rykket ut til drapsforsøket på Oppsal i dag var bevæpnet. Foto: Øistein Norum Monsen
BEVÆPNET: Politiet som rykket ut til drapsforsøket på Oppsal i dag var bevæpnet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra og med i dag og de fire neste ukene er norsk politi bevæpnet, etter at Politidirektoratet (POD) ba om det etter trusselvurderingen fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) der forsvar og politi blir utpekt som mulige terrormå

Bevæpningsorderen har ført til litt usikkerhet i landets politidistrikter om hvordan de faktisk skal bevæpne seg. Det bekrefter beredskapsdirektør Kaare Songstad til Dagbladet.

- Det har vært en del tilbakespill og spørsmål fra politidistriktene knyttet til praktiske ting rundt bevæpningen. Det er for eksempel spørsmål om våpnene skal være ladd, og om det skal være magasin i, sier Songstad til Dagbladet.

- Vi samler nå innspillene, og vurderer om vi skal gå ut med noen presiseringer om hvordan det skal foregå, sier Songstad.

- Vanlige rutiner POD har sendt ut en bevæpningsordre til politidistriktene. Etter det Dagbladet forstår skal våpnene være ladd.

Songstad sier han ikke ønsker å kommentere de konkrete ordrene som er gitt.

- Vi følger de vanlige rutinene og konseptene for bevæpning. Og det er viktig for oss at dette skjer på lik måte landet over, sier beredskapsdirektøren.

- Kan bli forlenget Han sier de trolig vil gå ut med råd etter tilbakemeldinger fra distriktene.

- Vi må få litt mer erfaring med hvordan dette går, slik at vi kan finne en ordning som vi kan leve med over tid. Vi ser for oss at dette er en ordning som kan bli forlenget dersom det ikke er endringer i det beskrevne trusselbildet, sier Sognstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media