SVs landsmøte

NÅ: Lysbakken lover mer skattelette enn Frp og Høyre

- Vi er klare til å sende hele regjeringa på segway ut av regjeringskontorene, sier Lysbakken, som samtidig lover å fikse boligmarkedet og skape et mer rettferdig samfunn. 

ANGRIPER JULEFEST: Audun Lysbakken åpnet SVs landsmøte ved å rase mot Erna Solberg julegløggfest, og gjestene som var inviterte. Video: SV / Foto: NTB ScanpixVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En optimistisk og kampklar Audun Lysbakken åpner SVs landsmøte i dag, i kjent SV-stil:

- Dette landet skal bygges på solidaritet, ikke på egoismen til dem på toppen, sier han, og kommer med følgende advarsel til Siv og Erna:

- Milliardærfesten er snart over. Med denne regjeringa har de på toppen fått 160 ganger mer i skattekutt enn vanlig folk.

Dette er en utvikling Lysbakken lover å snu:

- For det første kan vi rigge om skattesystemet sånn at det bidrar til å redusere forskjellene i makt og rikdom. (...) Mens vi har nesten 100 000 fattige barn i landet gir milliardærene penger til høyresiden for å få mer til seg selv.

Lover skattekutt

Samtidig lover Lysbakken å gi mer skattelette til «vanlig folk» enn det regjeringa har gjort.

- Frp utgir seg for å være partiet for folk flest. Men folk flest har ikke store formuer og au pair. SV foreslår større skattelette til folk med vanlige og lave inntekter enn det Frp får til i regjering, hevder Lysbakken.

I horisonten venter et skjebnevalg for SV - både for partiet og for partilederen personlig: Lysbakken håper å snu 12 års uavbrutt fall til et etterlengtet SV-opptur. Landsmøtet begynte i det minste med en opptur for Lysbakken. Daniel Kvammen sang og sendte stikk til Sylvi Listhaug fra scenekanten og Lysbakken ble tatt imot med stående applaus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer