- Nå må de gi seg

Den mektige lederen i fagforbundet Industri Energi er møkk lei symbolseire på klimafeltet. - Det er krise for den globale klimakampen, sier Frode Alfheim til Dagbladet.

NOK ER NOK: Industri Energi-leder Frode Alfheim sier SVs gjentatte klimaseire på Stortinget bare skader den globale klimakampen. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
NOK ER NOK: Industri Energi-leder Frode Alfheim sier SVs gjentatte klimaseire på Stortinget bare skader den globale klimakampen. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDEFJORD (Dagbladet): - Nå må de gi seg.

Frode Alfheim leder fagforbundet Industri Energi, og er møkk lei regjeringens samarbeidsparti SV og deres klimagjennomslag i budsjettforhandlingene.

- SV er uansvarlige. Greit, de skal ha sitt klimastempel, men SV må finne på noe nytt enn å bare blokkere norsk olje og gass. I dag skader SV klimakampen, sier Alfheim til Dagbladet.

- Fallitt

Han hevder, i likhet med mange andre under oljekonferansen i Sandefjord, at norsk olje og gass er verdens reineste.

- Det er ikke bedre for klimaet at man kjøper amerikansk LNG fra skifer framfor norsk gass. Det er snarere en klimapolitisk fallitt, og krise for den globale klimakampen. SV's klimaseire på Stortinget gir faktisk økt utslipp globalt, og det bør SV selv forstå at de ikke kan leve med, sier Alfheim.

I likhet med olje- og energiminister Terje Aasland, sier Frode Alfheim at Norge må produsere så mye gass som overhodet mulig. Etter Russlands invasjon av Ukraina er norsk gass også geopolitisk viktig, hevder både Aasland og Alfheim.

- Jeg vil sende et varsko til SV. Norsk olje og gass er sikkerhetspolitisk viktig. SV's klimaseire må komme en annen plass i budsjettene framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.