Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå må de identifisere sine kjære

De etterlatte er i dag på flyplassen for å sørge sammen, lete etter personlige eiendeler fra flyvraket og for å identifisere sine kjære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MADRID (Dagbladet.no): Nå i morgentimene strømmer det på med pårørende til lageranlegget «Feria de Madrid», som bare ligger få hundremeter fra flystripa der den tragiske ulykken skjedde i går ettermiddag.

Inne i hangaren ligger de over 150 personene som omkom i ulykken. De etterlatte får i dag den tøffe opplevelsen med å identifisere sine kjære.

De tre inngangene til anlegget er strengt bevoktet av bevæpnet politi som holder verdenspressen og andre uvedkommende unna.

• Her kan du se listen over de omkomne

Fjerner vrakrester

- Det har kommet et par hundre pårørende hit nå i dag tidlig. Her kan de samles for å få informasjon, gråte sammen og få profesjonell krisehjelp hvis de har behov for det, sier sosialarbeider Cristina Laguarta i Røde Kors til Dagbladet.no.

Hun er en av helsepersonene som har deltatt i katastrofearbeidet. Hun forteller at også personlige eiendeler som tilhørte de omkomne fra flyvraket er samlet i lagerlokalet, slik at de pårørende kan få gå igjennom de og se om de kjenner igjen noe.

- Arbeidet med å ta DNA-prøver av de omkomne er i full gang, men noen av likene må trolig identifiseres av de pårørende også, sier Laguarta.

image: Nå må de identifisere sine kjære

14 personer er i formiddag identifisert, skriver El Mundo. Identifiseringsarbeidet er i noen tilfeller svært vanskelig og tyske eksperter er tilkalt for å hjelpe.

Informasjonsenheten ved flyplassen opplyser til Dagbladet.no at ryddemannskapene har jobbet på spreng i hele natt for å få fjernet flyvrakrestene fra flyplassen.

Preget av tragedien

Sosialarbeideren Dagbladet.no snakker med forteller at mange er i stor sorg etter det som har skjedd.

- Vi forteller de pårørende at det er helt normalt å være opprørt i sånn situasjon og at det er situasjonen som er unormal, sier Laguarta.

Hva med dere i hjelpetjenesten. Hvordan har dere det?

- Det er klart vi også er preget av det som har skjedd. Det er tøft for oss alle, sier Laguarta.

Klokka 11.30 i dag kommer dronning Sofia av Spania til pårørendesenteret for å vise sin sympati.

• Spanair holder en pressekonferanse klokka 12 der Dagbladet.no er tilstede.

SAMMEN I SORGEN: Hundrevis av pårørende kom i dag til senteret på flyplassen der de får krisehjelp og kan sørge sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!