REDNINGSMANN? Den nye koalisjonsregjeringen i Hellas har vunnet en tillitsvotering i nasjonalforsamlingen i Aten. Dermed kan påtroppende statsminister Lukas Papademos ta fatt på oppryddingen i den greske økonomien. Foto: Reuters/Yiorgos Karahalis/Scanpix
REDNINGSMANN? Den nye koalisjonsregjeringen i Hellas har vunnet en tillitsvotering i nasjonalforsamlingen i Aten. Dermed kan påtroppende statsminister Lukas Papademos ta fatt på oppryddingen i den greske økonomien. Foto: Reuters/Yiorgos Karahalis/ScanpixVis mer

Nå må denne mannen redde Hellas

Ny koalisjonsregjering i Hellas har vunnet en tillitsvotering i nasjonalforsamlingen i Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye koalisjonsregjeringen i Hellas har vunnet en tillitsvotering i nasjonalforsamlingen i Aten. Dermed kan påtroppende statsminister Lukas Papademos ta fatt på oppryddingen i den greske økonomien.

Ved voteringen onsdag ettermiddag stemte 255 av de 300 medlemmene av nasjonalforsamlingen for en tillitserklæring til Papademos' regjering, meldte gresk fjernsyn.

Samlingsregjeringen består av representanter for konservative, sosialistiske og nasjonalistiske partier. Koalisjonens hovedoppgave blir å redde Hellas fra en nasjonal konkurs.

Optimist Statsminister Papademos sa onsdag at det ikke fins noe «trylleformular» for en øyeblikkelig løsning på den økonomiske krisen, men at han er sikker på at krisen lar seg løse over tid.

- Et lands redning skjer gjennom felles innsats, solidaritet og allmenn mobilisering. Det er en vanskelig vei. Jeg ber alle dem som ikke stemmer på meg, om ikke å avvise vår felles innsats, selv om de kritiserer den, sa Papademos før avstemningen.

Statsministeren må nå gjennomføre smertefulle skatteøkninger og kraftige nedskjæringer i de offentlige utgiftene for å få nye lån og redde landet fra å gå konkurs.

Krymper Tirsdag ble det klart at økonomien i kriserammede Hellas krympet med 5,2 prosent i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

EU-lederne opprettholder samtidig presset mot Hellas og sier det er helt avgjørende at regjeringen gjennomfører krisepakken fra eurotoppmøtet i oktober. Hvis ikke skrus pengekranen igjen, og Hellas må se langt etter neste utbetaling fra kriselånet fra i fjor.

(NTB)