- Nå må dere ikke ta sommerferie

Storberget krever superinnsats av oslopolitiet i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - I sommer må de være tilstede og de må skape trygghet for borgerne og turistene som besøker byen. Oslopolitiet må ikke ta sommerferie, sier justisminister Knut Storberget til Dagbladet.no.

 I dag møtte han politimester Anstein Gjengedal til et orienteringsmøte på politiministerens møterom på politihuset på Grønland i Oslo.

Der snakket de om de gode resultatene til gjengprosjektet, trafficking-prosjektet og VIC-prosjektet (Very Important Criminal red.anm.). Også Oslos sommerpoliti ble diskutert.

Justisministeren er fornøyd, men forventer altså at hovedstadens lange armer ikke hviler på laurbærene for det.

- Nå må de gode prosjektene videreføres, sier Storberget.

Hvordan skal man finansiere dette?

- Nei, det er opp til politimesteren og distriktet å organisere hvordan de skal jobbe, sier Storberget.

- Mye overtid

ORDRE FRA HØYESTE HOLD: Justisminister krever at oslopolitiet ikke slapper av i sola i sommer, men kjører på med prosjektene og politi i gatene i sommer. Her fra da justisministeren var med å patruljere gatene med blant andre nyutdannede Merete Sørensen og stasjonssjef på Sentrum, Bjørn Åge Hansen i juni. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
ORDRE FRA HØYESTE HOLD: Justisminister krever at oslopolitiet ikke slapper av i sola i sommer, men kjører på med prosjektene og politi i gatene i sommer. Her fra da justisministeren var med å patruljere gatene med blant andre nyutdannede Merete Sørensen og stasjonssjef på Sentrum, Bjørn Åge Hansen i juni. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX Vis mer

Sommeren er høytid for å rekruttere unge kriminelle. Mange har fri og mange søker nye miljøer. Når det er fint vær er det mer fyll og mer vold i gatene.

- Det er alltid viktig med tilstedeværende politi, men om sommeren er det kanskje ekstra viktig. Bemanninga i sommer er et prosjekt for politiet. Ekstra pengepotter må til for å få det til og flere må betales med overtid. Et patruljerende politi om sommeren burde være obligatorisk, sier leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening til Dagbladet.no.

- For at politiet skal kunne være synlige for publikum i sommer så vil folk som egentlig skal ha fri få tilbud om å jobbe, sier han videre.

Politimester Gjengedal kan imidlertid berolige med at tjenestepersonellet som har bestilt ferieturer ikke vil bli kalt inn til tjeneste.

- Vi skulle gjerne hatt flere, men vi har ansatt 76 nye ferdigutdannede studenter som går rett inn i sommerbemanninga, sier Gjengedal, og sier at det vil ikke bli noe ekstraordinær overtidsbetalinger eller ekstra tildelte kroner for å få politifolkene ut i sommervarmen.

Gjenåpner Oslo S-post

Til høsten kan det se ut til at oslopolitiet vil få flere politifolk i gatene. Politiposten som ble lagt ned på Oslo Sentralstasjon fra 1. mai i fjor på grunn av oppussing skal gjenåpnes igjen.

Bolstad i politiforeninga gikk den gangen ut i Dagbladet.no og mente dette bare var gunstig for de krminelle.

Politiledelsen derimot mente at posten ikke ble særlig brukt uansett og at i stedet for å sitte inne på en politipost så ville politiet bli å se i gatene i stedet.

Storberget proklamerte

I dag ble det snudd og justisminister Storberget proklamerte at politiposten vil være oppe å gå igjen til høsten.

- Oslo S er et knytepunkt for publikum. Den må gjenåpnes nettopp fordi den skaper nærhet til publikum, sier Storberget til Dagbladet.no.

Gjengedal innrømmer at de har gitt etter politiske signaler om å gjenåpne politiposten, men avviser at det kommer etter press fra Storberget.

- Vi har også ønsket å gjenåpne den posten i lengre tid, sier Gjengedal.

Og dersom ikke politiforeningen ikke er videre imponert over bemanninga i sommer, så er lederen veldig glad for nyheten han fikk på bordet i dag.

- Dette er en gledens dag. Da de la ned posten ga det et fryktelig dårlig signal til publikum, sier Bolstad.

LEDERE: Politimester Anstein Gjengedal i Oslo (nærmest Storberget) orienterte justisminister Knut Storberget om oslopolitiets prosjekter og utfordringer i tiden som kommer.