SNØ!: På Røros var det allerede i midten av november bra med snø. Nå kan også store deler av landet forberede seg på hvit nedbør. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SNØ!: På Røros var det allerede i midten av november bra med snø. Nå kan også store deler av landet forberede seg på hvit nedbør. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Nå må du finne fram snøskuffa

Snø på Vestlandet og i Trøndelag i dag, Østlandet i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uværet som har herjet store deler av landet er over for denne gang.

I dag er det strålende vær på østlandsområdet og Sørlandet. Store deler av Nord-Norge har det samme, men der er det vesentlig kaldere, mens det på Vestlandet og i Trøndelag er varslet snø i løpet av dagen.

- For dere som liker snø, bør dagen i dag nytes utendørs i #Rogaland, #Hordaland og #SognOgFjordane. I morgen kommer mildværet. #Vær, melder Meteorologene fra Meteorologisk institutt på Twitter.


Det meteorologene kaller østafjells kan forberede seg på snøen søndag. Og det kan komme en del av den også.

- Søndag, og særlig natt til søndag, kan det komme ganske mye nedbør, særlig østafjells. De fleste steder vil det komme som snø, men langs kysten vil det trolig regne, sa statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Dagbladet i går kveld.

Bare i Oslo er det varslet 5,3 — 7,6 mm snø i perioden 06.00 til 12.00 i morgen.


Hvis østlendingene ikke allerede har gjort det, er det på tide å finne fram snøskuffa, med andre ord. Det samme gjelder i Troms og Finnmark, hvor kraftige snøbyger kan komme inn til natta.

Enkelte steder kan det kanskje være lov å håpe på skiføre også, men enn så lenge er det nok tryggest i områder med kunstsnøanlegg.

Fredag var en rekke veier stengt på grunn av været. I dag ser det mye bedre ut. Statens vegvesen melder lørdag formiddag om kun én stengning som skyldes uvær. Det er fylkesvei 51 over Valdresflye, som er stengt på grunn av sterk vind lørdag formiddag, skriver NTB.